+  CRÒNIQUES

CRÒNICA VCF 3-2 ALM: Negredo evita el disgust

Per Pere Alapont · 17 Gener, 2015

Era el retrobament entre equip i afició a Mestalla després de l’eliminació copera i hi ha hagut divisió d’opinions a l’hora de rebre els jugadors quan aquests han botat a l’herba.

Ja amb el baló en joc, poc ha tardat el València en obrir el marcador. Al minut 10, bona combinació entre Enzo, Parejo i Barragán, el qual ha donat l’assistència definitiva a un Parejo que ha enviat el baló al fons de la porta. Però l’alegria ha durat ben poc. 3 minuts després, Hemed igualava de nou el partit des de dins de l’àrea menuda.

Els locals estaven imprecisos, ja des d’abans de l’empat dels andalusos, però han portat la iniciativa en tot moment. Als 25 minuts, Cuesta ha rebutjat de punys un baló dur en un llançament de falta de Parejo i a la jugada següent el València ha tornat a posar-se per davant mitjançant Rodrigo, que només ha hagut de tocar lleugerament la pilota dins l’àrea després d’una bona assistència de Paco Alcácer.

Però de nou la mala fortuna s’ha aliat amb els de Nuno. Als 32, llançament de córner dels visitants, Hemed que s’enlaira per damunt la resta, remata de cap i, després de rebotar al cap d’André Gomes, la pilota s’ha colat dins la porta d’Alves. Tocava remar altra vegada.

Pocs minuts després, l’estadi ha dedicat una xiulada important al seu equip en una jugada calcada a la del segon gol de l’Almeria, que de no haver sigut pel travesser, haguera suposat el hat-trick de Tomer Hemed. Per a més inri, poc abans del descans, Barragán s’ha lesionat després d’una carrera i Joao Cancelo ha ingressat al terreny de joc. Amb l’empat a 2 i una trista imatge ha acabat la primera part.

El segon temps ha començat amb un llançament llunyà de André Gomes que ha anat perdent força a mesura que s’aproximava a la porteria almerienca. El València ho intentava però no li era fàcil arribar a l’àrea rival i el nerviosisme es feia present. Al 60, Nuno ha decidit llevar a Javi Fuego i treure un segon davanter, Álvaro Negredo. Mitja hora per davant per a tractar de no donar un nou disgust a la parròquia. El vallecà ha tingut immediatament una bona opció al rematar un gran centre de Cancelo, que ha estat molt seriós des de la seua entrada, però el baló ha anat a mans del porter visitant. Al 66 una nova acció pràcticament igual. El València buscava el gol de valent i Mestalla ha respost a l’equip amb suport.

Negredo l’ha tornat a tindre als 70 minuts, però li ha faltat un poc d’angle per a poder enviar la pilota dins el marc. Mentre, l’Almeria perdia temps cada volta que podia.  A falta de 10 minuts, els de Mestalla han esgotat el seu últim canvi amb l’entrada de De Paul per André.

I després d’un nou llançament al travesser, que ja causava la desesperació total de la gent, ha arribat el 3 a 2 al minut 83. Jugada per banda esquerra de Gayà, centre medit i gran cabotada d’un Negredo que ha estat excepcional la mitja hora que ha disputat.

D’ahí al final poc més ha succeït. L’Almeria s’ha apropat als instants finals i ha disposat d’una treta de cantó en l’últim sospir, però afortunadament ha quedat en res. Victòria important i sofrida, com les de sempre.