+  PRIMER EQUIP  

VCF-Rapid de Viena: La revalida europea s’inicia davant el Rapid

Per Blanquinegres · 18 Febrer, 2016

Europa torna a aguaitar per als interessos blanquinegres. L’Europa League es presenta per al VCF com als xiquets la revalida del mes de setembre. Suspés a la Champions, el valencianisme va caure en la segona competició continental i ara arriba el moment de tornar a demostrar que el VCF pot traure a lluir el seu nom pel vell continent.

Si mantenim el símil del mal estudiant, este València de Gary Neville no es presenta havent estudiat massa. Arriba a l’examen amb una victòria dels últims 14 encontres, sense comptar la Copa del Rei i per tant les garanties d’èxit queden reduïdes davant l’eliminatòria que creua al conjunt valencianista amb el Rapid de Viena.

Un conjunt l’austríac que es presenta amb les idees molt clares i amb una dinàmica molt diferent a la que es viu hui en dia per l’Avinguda de Suècia. Segons a la Bundesliga austríaca, el grup dirigit per Zoran Barisic sap que té molt a guanyar i molt poc a perdre davant el blanquinegres. El seu ordre tàctic és primorós i el perill pot arribar des del desequilibri que es puga produir per bandes amb Philipp Schobesberger i amb la dupla Hofmann – Schwab.

El perill i ordre del que parlem ja va poder ser palpable i visible al doble duel que el conjunt del Prater de Viena va jugar davant el Vila-Real i al qual va superar a la fase de grups d’esta mateixa competició fa només uns mesos, classificant en la primera posició amb 15 dels 18 punts possibles.

Per tal de poder doblegar al conjunt austríac, Gary Neville combinarà, el més ferm possible, un grup de garanties però renovat. Les rotacions demà seran palpables al conjunt blanquinegres. Per una part, el duel del cap de setmana obliga a estes programacions d’esforços i per altra el alt ritme de joc durant este últim mes i mig obliga a mesurar en rotacions i traure homes més frescs. Cal tindre en compte que la línia defensiva serà la que serà, sense més. Les baixes apressen de valent i sense Abdennour (lesió), Mustafi (sancionat) i Siqueira (no inscrit) fa que la presencia de Vezo i Santos es faça obligatòria junt a Cancelo i Gayà als costats. Les sorpreses poden arribar en les zones de més creació i és ací on Gary Neville cuidarà el màxim possible els minuts i esforços dels seus. La porteria entrara en una rotació justa després de la reaparició de Diego Alves el cap de setmana passar.

Un esforç, a esta competició que tot i presentar-se en els setzens de final no seria en va prendre’s-la seriosament. Vist el paper protagonitzat per els valencianistes en Lliga, esta Europa League, com si de la grossa de Nadal es tractara, podria portar el premi gros amb un bitllet de la Champions League de la propera temporada. La Copa ja va servir per lluitar per una plaça assegurada en les competicions europees de la temporada pròxima, però el botí que guarda la segona competició europea pot servir d’al·licient més que important per iniciar a les 21:05h a l’Estadi de Mestalla davant el conjunt austríac, el Rapid de Viena.