València Bàsquet assalta Kaunas i tomba al líder (82-94)

Per Fermín Rodríguez · 22 Octubre, 2020

València Bàsquet, gràcies a una magnífica defensa, aconseguia una victòria de prestigi davant els 5.000 espectadors del Zalgiris Arena. Els taronja van ser capaços de remuntar un desavantatge de 10 punts abans del descans en una bonica batalla.

El líder va marcar el ritme des de l’inici i obligà els valencians a seguir sempre l’estela verda. Una autopista d’alta velocitat per reptar els taronja a veure si era capaç d’aguantar el desafiament de jugar sense xafar els frens. Així juga aquest Zalguiris. Defensa, rebot, a córrer i a disparar.

Dos tirons posaren l’ai al cor, 8-2 i 11-5, un menys 6 perillós amb triples de Grigonis. Kalinic va eixir activar el fre de mà i inclús posà el València Bàsquet per davant (14-18).

Però li costava als de Ponsarnau suportar cada acceleració i frenar l’atac per conceptes del de Kaunas, amb uns percentatges altíssims (3/6 en T2 i 7/9 en T3) en un primer quart que es tancà 27-22.

Arrancà el segon acte i sols un minut i quaranta-vuit segons tardà el tècnic taronja a fer sonar la botzina (29-22). El ritme frenètic seguia però els tirs ja no entraven. El pavelló amb 5.000 espectadors embogits també pressionava i els dubtes s’apoderaren de l’equip (43-33 al minut 18).

Afortunadament, l’esquadró balcànic va eixir al rescat. Kalinic i Dubljevic van sostenir l’equip per arribar al descans en vida (45-37), però no pintava bé. Dominar el rebot (13-17) no donava fruits. Des de l’arc tornava a abusar-se (3/12).

La represa exigia una altra cara, caràcter. I quan es necessita caràcter, els balcànics s’obrin pas. Marinkovic es va unir al comandament de resistència de Kalinic i Dubi. Cada rebot era una guerra, amb Labeyrie de colós, i la defensa taronja frenà en sec els lituans.

Sols 6 punts concedits en els primers 5 minuts. I des de la defensa i el control dels taulers ()arribà la inspiració ofensiva d’un altre balcànic. Prepelic, amb 10 punts, quallava els seus millors minuts de taronja per posar un esperançador 55-65.

L’últim quart havia de marcar la consistència valenciana. Seria capaç València Bàsquet de mantenir el rigor 10 minuts més?

Molta activitat de mans, atenció i duresa en els 1×1 defensius, ajudes… la defensa seguia alimentant la fam valenciana. Ja no hi havia marxa enrere. Era el moment de tancar una victòria de nivell.

Un triple de Vives i dos míssils des de quasi el pàrquing de Marinkovic posaren un demolidor 62-78 poc mes abans de quatre minuts del final.

Semblava en la butxaca, però un 8-2 de parcial en un minut obligava a Ponsarnau a reordenar les peces i refer el quintet.

Amb Van Rossom, Kalinic, Dubi i Laberyie novament en pista, València Bàsquet  va acabar amb la imbatibilitat del líder de l’Eurolliga i el més important, va fer la impressió de trobar la felicitat en la defensa.