ACTUALITAT  PRIMER EQUIP

Santi Mina acaba la seua penitència

Per Blanquinegres · 26 Novembre, 2016

Fin. Vint dies després Santi Mina va tornar a disposar de minuts amb l’elàstica blanquinegra. Des del partit de Balaídos en el minut 80 no jugava. De fet havia caigut de les convocatòries com va ocórrer enfront del Granada per decisió tècnica i com a “cridada d’atenció” segons Cessare Prandelli a sala de premsa.

Al Sánchez Pizjuán el davanter gallec va tornar a tenir minuts importants. Va eixir en la segona meitat per Mario Suárez i va generar alguna ocasió de perill sobre la porteria de Sergio Rico.

Amb els deu minuts de Nervión l’ariet vigués acumula vint minuts en els últims quatre trobades disputades pel València. Gràcies a la baixa de Zakaria Bakkali de la convocatòria per problemes físic, Mina es va alçar el càstig des del partit enfront del Barcelona per a tornar a ser incisiu i encara que amb poc temps aportar alguna cosa al joc che.

Des que va arribar el passat any a l’entitat valencianista, Mina ha tingut una trajectòria irregular. Al principi, també influenciat per la mala dinàmica de l’equip, el davanter va tardar en contar per a Nuno Espírito Santo. De fet pràcticament fins al seu gol contra el Barcelona (1-1) al desembre no va trobar el seu punt d’inflexió.

Amb la destitució del tècnic portugués i després d’un procés de pèrdua de pes i la visita de diversos familiars durant les vacances nadalenques, Mina va començar a brillar tímidament. El gallec va acabar l’any amb huit gols en el seu caseller i actuacions memorables com la seua al Camp Nou, on tornà a marcar a la volta del campionat de lliga.

Este curs havia de ser el de la confirmació del futbolista. No obstant açò, malgrat un inici fulgurant amb dos gols enfront de Las Palmas, el jugador ha entrat en barrina. Algunes veus especulen amb que el compromís i el treball del jugador als entrenaments no són els esperats i fins i tot que torna a estar fóra del seu pes actual. La realitat és que era una incògnita la raó de la seua situació. Una cosa que solament coneix Cessare Prandelli i el propi jugador, però urgeix acabar amb eixe període de passeig per un erm i recuperar-ho per a la causa valencianista.