+  DECLARACIONS  

Nuno: “El problema de l’afició amb mi era social, esportiu no podia ser”

Per Blanquinegres · 01 Desembre, 2015

Nuno Espítito Santo va aprofitar 24 hores després del seu acomiadament per parlar davant el mitjans i així poder dir adéu a tot el valencianisme. El ja ex tècnic del VCF va estar acompanyat per la Presidenta del Club Layhoon i el director de Comunicació, Damià Vidagany.

 

Les millors frases de la roda de premsa de despedida de Nuno Espirito Santo com a tècnic valencianista.

Gràcies als empleats del club, als tècnics, a la presidenta per la confiança i a l’afició pels aplaudiments quan ho consideraven. Gràcies al meu amic Peter Lim, que seguirà sent-ho tota la meua vida.
No sé si va existir una campanya contra mi, però fou una sorpresa que em xiularen a la presentació. Sóc algú que lluita per les seues idees. Tots arribàrem a la conclusió que açò no anava bé. Si eixe ‘algo‘ era jo, no podia continuar. La decisió es va prendre dissabte de matí en absolut consens. Lim ha salvat al València Club de Futbol.
L’únic responsable esportivament sóc jo. Els jugadors deuen donar més però necessiten sentir-se emparats. Mestalla és exigent i hi havia voltes que no animava. La nostra afició ha de comprendre la joventut dels jugadors. Va haver-hi moments que Mestalla no va donar suport a el seu equip. Tenim jugadors que, molt prompte, seran els millors del món.
Quan guanye 3-0 i al remat canten el teu nom, és evident que hi ha una cosa més enllà de l’èxit.
La plantilla és el reflex del projecte del VCF. De present i de futur. La meua responsabilitat està en que no he tret el màxim rendiment dels jugadors.
Hauré comes molts errors, però en roda de premsa mai he faltat el respecte.
Mai he tingut un problema personal amb els jugadors Sempre tracte de comprendre al jugador per ajudar-lo. Açò, vaig dir-lo als meus jugadors, és un fins prompte perquè vaig a continuar en el món del futbol.
La meua liquidació fou molt senzill, el que va tardar va ser la redacció dels contractes.
És lògic que em sorprengueren els xiulits després de fer 77 punts la passada temporada. El problema de l’afició amb mi era social. Esportiu no podia ser.
També tinc com a amic a Álvaro Negredo. Va tindre problemes i el seu rendiment no va ser el que esperàvem. Enguany va tindre un baixó. No tinc res personal amb Negredo. Simplement volia posar al que millor rendiment donaven.
No ma penedeix de res, he fet el millor per al VCF.
No opinaré sobre qui ha de ser el nou entrenador, però sé que el VCF està en molt bones mans. Lim és dels millors homes que he conegut en mi vida. Al futur entrenador li desitge el millor. Tant de bo que sàpiga traure el rendiment millor que jo.
Pense que tot el que he fet, ho he fet per protegir al jugador. A un futbolista has d’apuntar-li l’errada però has de donar-li la solució. En més de 500 dies que he estat ací a València, tinc més coses positives que negatives. Ahir, en una fulla de paper, vaig fer un balanç entre el positiu i el negatiu. Vaig tindre moltes més coses positives. Totes les derrotes són roïnes, per això no vaig a destacar una per damunt l’altra.
Per a Voro no és la primera experiència amb el primer equip i coneix als jugadors. Sap que és un moment de transició. Voro va ser un dels que va ajudar-me. Espere que tinga sort i l’equip reaccione.
No vaig compartir en ningú el tema de la meua marxa. Només amb Lim i Layhoon. Seria absurd dir-se’l als jugadores abans del partit. Després de la greu derrota davant el Sevilla, també seria absurd comunicar la meua marxa als jugadors. Estaven derrotats.
Vaig escoltar a molta gent dir que era un privilegi treballar amb Mendes. Continua sent el millor agent del món. Què ha canviat? Els jugadors que han vingut de Mendes seran els millors del món. Rafa Mir és un gran jugador, tenia ofertes de molts equips d’Espanya. El seu representant va decidir que es quedarà amb nosaltres i ara és un gran actiu del Club.
Tota nostra rutina fou normal per preparar el partit del Sevilla perquè no vaig dir res de la meua marxa. Ahir vaig comunicar als jugadors la meua marxa de la millor forma: Cara a cara.

El meu futur continuarà relacionat amb el futbol. Tornaré a ser entrenador de futbol molt prompte. L’única cosa roïna és quan les coses no van bé. Ha sigut tot un orgull i un honor dirigir al VCF. Amunt València.

No és cert que només hagen vingut jugadors de Mendes. Han vingut jugadors lliures, cedits, comprats. Tenim molt de potencial. La planificació va ser la que pensàvem que era la millor. Tenim una plantilla que és de present i futur.

L’any passat la plantilla més jove va fer la millor classificació de la historia del Club i també va aconseguir classificar cap a la Champions. La gent ha de comprendre açò i recolzar-los. Este projecte no és de comprar jugadors. Jo crec que el València és el club ideal per tenir tenir una plantilla jove.

S’ha dit moltes barbaritats. El model del Club és de consensuar amb tots.

Açò és un fins prompte. He tractat de ser el més cordial possible. No me’n porte cap tipus de rancor. Desitge el millor al Club. AMUNT VALÉNCIA!