Les nostres Xarxes Socials

     

Els temes més vistos
Javier Solís:

Sergio Botella , 12/05/2023

Javier Solís: "Peter Lim està preocupat"

ACTUALITAT

COVID-19  

Puig afirma que si continua la “progressió positiva”, es podran “flexibilitzar” restriccions al març

Per Josep Prats · 18 Febrer, 2021

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha afirmat que si continua així la “progressió positiva” de la situació epidemiològica, es podran “flexibilitzar” restriccions a partir de l’1 de març, quan acaben les actuals, encara que aquesta decisió es prendrà la setmana pròxima.

Així ho ha explicat Puig durant la seua visita a les obres del port de Querol, a Morella, on ha explicat que estem en una situació “molt difícil i complicada”, encara que hi ha una “desacceleració” de la incidència, els contagis i la pressió hospitalària, que continua sent “important” en les UCIs.

“Estem entorn de 400 i volem arribar a 50” d’incidència acumulada, ha assenyalat Puig, que ha advocat per avançar en la desescalada amb “tota la prudència”. “Estem millor, però encara estem malament”, ha recalcat.

Així, ha demanat un “últim esforç” i ha mostrat la seua “empatia” amb les persones que tenen negocis tancats en aquest moment. “Ens agradaria que no hi haguera restriccions”, ha afirmat, encara que ha defensat que estan lligades a “la protecció de la salut de les persones”.

En aquest sentit, ha destacat la vacunació a persones majors de 90 anys, i ha expressat el seu desig que “a partir de finals de març i abril puga ser massiva”.

Ajudes a l’oci

D’altra banda Puig ha avançat que el ple del Consell aprovarà aquest divendres un decret d’ajudes per a l’oci nocturn que tindran un import total de huit milions d’euros i es destinaran fonamentalment a pubs, cafés teatre, cafés concerts, discoteques i sales de festa.

El president ha defensat que aquest sector “ha estat tancat i patint molt amb la crisi”. Per això, malgrat que “l’escut social amb els ERTE ha ajudat molt”, es fa “necessari després de tant de temps” unes ajudes directes amb les quals “pal·liar la situació” amb l’esperança que “més prompte que tard puguen obrir els negocis”.