Les nostres Xarxes Socials

     

Els temes més vistos
Gattuso analitza l'empat i la situació de l'equip

Alex Alfaro , 24/01/2023

Gattuso analitza l'empat i la situació de l'equip

ACTUALITAT
Gattuso:

Vicent Burguete , 30/12/2022

Gattuso:"No anem a fitxar per fitxar"

ACTUALITAT
Gattuso expressa qui té la decisió sobre el futur de Diakhaby

Alejandro Fernandez , 27/12/2022

Gattuso expressa qui té la decisió sobre el futur de Diakhaby

ACTUALITAT

ACTUALITAT  Opinió  PRIMER EQUIP  

OPINIÓ: Al València li sobra un davanter?

Per Miguel Castells · 19 Juliol, 2022

Canvi de sistema al València. És notícia perquè des que aplegà Marcelino cap entrenador havia modificat d’inici ixe 4-4-2 que tan bons resultats li donà amb l’asturià, però que no ha funcionat amb els entrenadors posteriors. Ara bé, amb Gattuso hi ha dos noves possibilitats: 4-3-3 o 4-2-3-1. En qualsevol cas es juga sempre amb un únic davanter.

Competència a la posició de “9”

És ací on es planteja el dubte de si al València li sobra un davanter ara mateix a la plantilla. A dia 19 de juliol el conjunt blanquinegre compta amb tres: Maxi Gómez, Marcos André i Hugo Duro. La rumorologia ens porta a pensar que si ix un és el primer, però ahir a Tribuna Deportiva comentà que este any s’ha posat com a repte ser el “9” del València.

Serà una tasca complicada. La competitivitat és màxima, i a este nou València s’exigeix qualitat amb la pilota. Així ho vam veure ahir amb totes les eixides des de darrere. La premissa és la mateixa que la del primer dia: tan sols llancem en llarg si és per a realitzar canvis d’orientació, i ara analitzarem com s’adapten les característiques de cada davanter al nou estil de joc.

Capacitat associativa de Maxi

Per qualitat i condicions, Maxi és el davanter més associatiu que té el València. L’uruguaià té facilitat per a deixar el baló de cara i que futbolistes que arriben des de segona línia s’aprofiten. A més a més, si l’equip aconsegueix elaborar i crear ocasions sense la necessitat que baixe al mig del camp és possible que estiga més temps dins l’àrea, on ha de ser determinant. Pot ser l’aposta de Gattuso esta temporada.

El gol amb Bordalás

D’altra banda, Marcos André i Hugo Duro són davanters amb menys visió de joc. Són més pràctics, viuen per al gol, i al sistema de José Bordalás això era ideal, però amb Gattuso és possible que amb anar a la pressió i aprofitar ocasions no siga suficient. L’italià vol jugar i implica als 11 futbolistes en l’eixida de baló des de la porteria. Ahir Marcos André marcà al primer partit de la pretemporada, però no va estar còmode amb el ritme de pilota, que l’exigia ser molt mès ràpid per a prendre una decisió.

D’esta manera, el València es troba amb tres davanters. Maxi és el que millor s’adapta a l’estil de Gattuso, Marcos André va ser una aposta de l’estiu passat i Hugo Duro un fitxatge d’esta temporada després de fer una gran campanya. És difícil vendre a un dels tres, però… amb el nou sistema no sobra un davanter al València?