DECLARACIONS  PRIMER EQUIP

Marcelino: “No podem relaxar-nos gens ni miqueta i hui ho hem fet”

Per Blanquinegres · 15 Octubre, 2017

El València és segon després de guanyar 3-6 al Betis. Un partit que pareixia molt fàcil després del quart gol del València però que s’ha complicat molt quan el Betis ha marcat tres gols seguits en menys de deu minuts. Un partit dels que agraden a l’espectador però que odien els entrenadors. Precisament, l’entrenador, Marcelino ha valorat així el partit de hui:

Quina sensació li ha donat el partit?

Una sensació molt bona en el global del partit. Veníem a jugar contra un gran equip, invicte en el seu camp. Juguem un primer temps extraordinari i en el segon temps el Betis va iniciar molt bé, va tindre un penal que va poder marcar el desenvolupament del partit. Vam tindre una eficàcia gran i pensàvem que s’havia acabat amb el 0-4. Hem d’esborrar del cap els minuts del 79 al 84 i açò ens ha de servir de lliçó que els partits s’acaben quan xiula l’àrbitre. Vam estar a un nivell molt alt. Els primers minuts el Betis entre millor però a partir d’ací vam estar molt bé, i no solament contraatac, ataquem molt bé amb circulació de pilota. Ells ens van generar molt poc fins al 79, però en cinc minuts… són coses que hem d’evitar, potser ens relaxem una mica, el segon gol ve immediatament després del primer, el tercer dos minuts després… Són circumstàncies que hem d’aprendre. Els resultats són bons, les estadístiques també, els gols en contra millorables.

Temia que l’equip notara la falta d’experiència?
Anem creixent amb les successives experiències que anem afrontant. Qualsevol equip de la lliga espanyola et pot generar problemes i més el Betis. No podem relaxar-nos gens ni miqueta i hui ho hem fet. Hem d’evitar estos esglais perquè l’entrenador ja és major i estic en una edat delicada perquè un partit que està controlat es complique d’una manera tan ràpida.

Sobre el debat de la falta de gol
Jo mai vaig iniciar eixe debat. Sempre vam tindre confiança en els nostres davanters. És una qüestió de crear, de qualitat i de generar situacions. El futbol té estes coses perquè vam tindre ocasions més clares de les quals vam ficar, però l’important és vindre ací al camp del Betis i generar ocasions com ho vam fer.

És un dels dies més feliços de la seua carrera?
Tampoc és el dia més feliç de la meua carrera, he tingut dies molt bonics com a entrenador. Este és un pas important, veníem a jugar contra un bon equip amb un estadi extraordinari i una afició bolcada. Estem tremendament agraïts al comportament dels jugadors i tractarem de seguir per este camí, que no és fàcil. Anem pas a pas, la humilitat sempre ha d’estar present i també l’anàlisi perquè ha quedat clar que cal millorar. L’ambició d’estos jugadors ens fa ser optimistes.

Li sembla anecdòtic que hi haja hagut sis golejadors diferents?
És difícil que torne a succeir, marcar sis gols fora de casa. En el segon temps hem tingut un percentatge altíssim i tractarem de seguir ficant gols perquè açò assegura victòries i tractarem de corregir el nombre de gols encaixats perquè està per damunt del que hauríem de tindre si volem ocupar un lloc a la part alta de la taula.

Imaginava este començament de lliga?
No, però la realitat és així. Hem sumat molt i seguirem. El calendari era tremendament difícil però tenim molt bons jugadors, bona mentalitat i anem a seguir pas a pas. El següent és disfrutar esta victòria i pensar en el Sevilla que és un altre gran equip i a vore què succeïx a Mestalla.

Ha jugat el València com devia per guanyar al Betis?
Sabem com inicia el Betis i hem estat intel·ligents i constants en la pressió i si ens han superat hem replegat bé. A voltes ix bé i unes altres no, a més de jugar amb resultat a favor fa que siga més fàcil. Els jugadors ho han fet realment bé i açò que el Betis t’obliga molt. Hem jugat bé sense pilota i a partir del minut deu ho hem fet molt bé amb pilota.