DECLARACIONS

Marcelino: “El detall determinant ha sigut passar de l’1-1 al 2-0 en dos minuts”

Per Blanquinegres · 14 Abril, 2018

Marcelino García Toral ha parlat en la sala de premsa del Camp Nou després de perdre davant un FC Barcelona que s’ha aprofitat de les ocasions perdonades pel València. L’entrenador asturià reconeix que el València encara ha de millorar per a guanyar als més grans. Estes són les seues paraules.

Lamentes no haver aprofitat més els dubtes del Barça?

Sí. Quan jugues contra un rival d’esta entitat l’encert és determinant. Unes vegades perquè no hem encertat i la majoria perquè ens hem trobat amb un enorme porter no hem pogut materialitzar les ocasions. Quan no encertes estàs exposat. En la segona part ens va passar el mateix. Passem de poder marcar a encaixar el segon. Mentalment va suposar un dur colp.

Per fi s’ha vist el projecte del València amb un nivell altíssim de cara a la pròxima temporada?

Per fi no. Seguim oferint eixe nivell d’esforç, de competitivitat de joc. Hui ens ha eixit un bon partit, però ens ha fallat la finalització. No solament cal estar orgullós de l’equip hui sinó en tota la temporada. Teníem la il·lusió de traure un resultat favorable i vull donar les gràcies als jugadors per la temporada que ens estan brindant.

Imaginava poder guanyar el partit tenint més ocasions que el Barça?

Sempre que jugues contra el Barça és un partit diferent del que s’ha vist hui. Normalment, ells ens generen més i tu poc. Hui ha sigut a l’inrevés. Hui hem convertit a Ter Stegen en el millor del Barça. Més crec que no podem fer. El detall determinant ha sigut passar de l’1-1 al 2-0 en dos minuts.

Amb cada ocasió que fallava l’equip pensava que ells no anaven a perdonar?

Sí, perquè la veritat és que no pensava tindre tantes. Vam tindre ocasions per a posar-nos per davant i no les aprofitem. Ells van arribar i van marcar.

Ha vist tocat al Barça anímicament?

Ha patit un dur revés, però saben afrontar ràpidament el pròxim partit. A voltes fins i tot té un efecte invers. Recorde que una vegada vaig vindre després que el Barça perdera un partit de Champions i ens van ficar sis.

El València no ha sigut capaç de guanyar a Barça, Reial Madrid i Atlètic. Quina conclusió trau d’açò?

Hem de millorar. Els números no enganyen. Crec que vam estar molt a prop en molts partits. Potser ens ha faltat eixe punt d’encert, de creure’ns que podem guanyar. Hem de créixer per a guanyar. No estem a l’altura d’estos equips i hem de créixer per a estar-ho.