ACTUALITAT  

L’RFEF fa públic la conversa del VAR al València – Celta amb polèmica

Per Alex Alfaro · 18 Gener, 2024

La nova iniciativa de poder escoltar la conversa entre l’àrbitre principal i el de la sala VOR, en situacions en les quals intervé el VAR, trau a la llum situacions de la rebotiga del futbol, com a mínim, cridaneres.

En la conversa s’aprecia una certa tensió entre Ricardo De Burgos Bengoetxea (gespa) i Miguel Ángel Ortiz Arias des de la sala VAR. A diferència del que va passar en Cadiz, De Burgos Bengoetxea no vol deixar-se influenciar per l’opinió de la sala VAR i busca ser ell mateix que jutge el que veu en la pantalla.

«Ricardo, tinc dos càmares òptimes, et recomane que vingues a veure-la per favor», va iniciar la conversa Ortiz Arias des de la sala VOR i, mentre començava a projectar-les va començar a explicar-li al seu company: «Veuràs com el jugador defensor, Ricardo, estira el seu braç a l’altura del muscle…». I és llavors quan el col·legiat principal li talla per a observar la jugada amb atenció i sense escoltar al mateix temps la interpretació d’un company.

«Val, posa’m les imatges i deixa’m parlar, per favor», li demana De Burgos Bengoetxea«. »Vinga, perquè no et preocupes, no et dic res i tu ho gestiones. Val, estupend, tio«, li va contestar Ortiz Arias, pausat però en un to més seriós que en la primera intervenció. El col·legiat principal, analitzant l’acció, decreta efectivament penal. »Li pega en el colze. Esta és millor imatge, veritat?«, pregunta.