Les nostres Xarxes Socials

     

Els temes més vistos
Javier Solís:

Sergio Botella , 12/05/2023

Javier Solís: "Peter Lim està preocupat"

ACTUALITAT

COVID-19  

L’hostaleria valenciana demana reobrir les terrasses, l’aforament interior al 30% i tancar a les 22.00 hores

Per Josep Prats · 23 Febrer, 2021

La reobertura de les terrasses mantenint les distàncies de seguretat, un aforament interior dels locals del 30% i 6 comensals per taula i ampliar l’horari de tancament fins al toc de queda són algunes de les propostes que aquesta vesprada farà la patronal d’hostaleria.

Així ho assegura La Confederació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la Comunitat Valenciana (Conhostur), que aquesta vesprada mantindrà la segona reunió de la taula de treball convocada per la Conselleria de Sanitat per a abordar la desescalada de manera conjunta amb el sector de l’hostaleria i l’oci.

També demanaran mantindre les excepcions que es troben actualment recollides en el decret respecte al delivery que permeta treballar en tot l’horari d’obertura de l’establiment fins a les 1.30 hores.

En un comunicat, la patronal de l’hostaleria assenyala que davant les informacions que es van conéixer ahir en els mitjans de comunicació sobre la proposta de la Generalitat de plantejar únicament l’obertura de terrasses, consideren que és una mesura “insuficient”.

No respon a les expectatives del col·lectiu empresarial, que, després de 40 dies de tancament, espera poder iniciar una reobertura amb unes condicions que facen viable l’activitat i com a mínim en les mateixes condicions que en el moment de tancament”, assegura.

Segons indica, tenint en compte la casuística de cada tipologia de negoci i subsector dins de l’hostaleria i l’oci, es vol plantejar a la taula que la reobertura puga ser opcional per a cada establiment de manera que es garantisca que aquells negocis que per les seues característiques no podran tindre viabilitat amb aquestes condicions, puguen mantindre l’ERTE d’impediment fins a avançar en el pla de desescalada.

Des de Conhostur insisteixen que els establiments compleixen amb els protocols sanitaris i les mesures de seguretat necessàries (separació de 2 metres entre taules, ventilació, ús de gels i ús obligatori de la màscara excepte en el moment de menjar o beure).

“En l’inici de la desescalada s’ha de posar en valor a l’hostaleria com a espais de socialització segurs on cal mantindre un estricte compliment de les mesures de prevenció, a diferència del que succeeix en l’àmbit privat on sens dubte, es relaxen les mesures”, subratllen.

Afirma que el seu principal propòsit com a sector és en aquests moments “poder obrir per a no haver de tornar a tancar” i considera que la desescalada s’ha de produir “de manera gradual i responsable“.

A més, demanen posar en marxa campanyes de sensibilització i conscienciació per a insistir en el compliment entre els clients de les mesures obligatòries (especialment l’ús en tot moment de la màscara), i tal com es va realitzar en la primera desescalada.

Conhoster aglutina a les patronals Federació Empresarial d’Hostaleria de València (Hostaleria València), l’Associació Provincial d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de Castelló (ASHOTUR) i la Federació Empresarial d’Hostaleria de la Província d’Alacant (FEHPA).