L’històric dels Betis València

Per Alex Alfaro · 27 Octubre, 2021

Betis i València s’enfronten en el dia de hui. Dos equips històrics, dels grans del futbol espanyol. El Betis fundat en 1907 i el València en 1919. Tots aquests anys han donat lloc a 146 partits al llarg de la història. El primer d’ells en 1923, amb una victòria 3-0 en Algirós amb gols Arturo Montes i Eduardo Cabells.

El València ha aconseguit guanyar un 52,1% dels partits, mentre que el Betis només ho ha fet en el 27,4% de les vegades. En l’últim partit en el Benito Villamarín, el Betis va empatar a 2 amb el València en un autèntic “partidazo”. Fekir s’avançava, encara que 10 minuts després va empatar Guedes. Abans de la primera part es tornava a avançar Canales, encara que en el 61 Carlos Soler va posar un definitiu 2-2 des del punt de penal.

El jugador que més partits ha jugat contra el Betis és D. Ricardo Arias (22), mentre que el més gols ha marcat és Arturo Montes (10 gols). D’altra banda, són molts els jugadors que han vestit totes dues samarretes. Justament, Barragán, Canales i Guardat són 3 bètics que van tindre grans instants amb la samarreta blanca.

L’última victòria del València contra el Betis va ser en 2020. Aquell dia el València alineava a Cillessen, Gayà, Paulista, Diakhaby, Soler, Parejo, Kondogbia, Wass, Ferran, Maxi i Kevin Gameiro. Pràcticament cap diferència, note’s la ironia, amb l’onze que pot presentar en el dia de hui Bordalás. Siga com siga, l’equip de Blanquinegres ja es troba als peus del Benito Villamarín per a comptar tots els detalls d’aquesta jornada 11 del campionat nacional de lliga.