La millor informació del ValènciaCF en valencià

Les mesures que planteja el Govern per a Nadal
,

Les mesures que planteja el Govern per a Nadal

COMPARTIR

Ara mateix, Espanya està en una nova onada de contagis de Covid-19. A les portes de les festes de Nadal, els experts opinen que és necessari prendre mesures per a reduir la transmissió i la circulació del virus entre les persones. Per este motiu, segons ha informat el Periódico de España, Pedro Sánchez, assessorat pels experts, plantejarà als presidents de les Comunitats Autònomes noves restriccions en la reunió que es produirà demà.

Les restriccions plantejades

Segons el nivell d’alerta, les restriccions aplicades serien diferents entre les comunitats autònomes. En el nivell tres, els bars i restaurants haurien de reduir el seu aforament a la meitat. A més, no podria haver-hi més de sis persones per taula. Es prohibiria el consum en barra i els locals haurien de tancar a les onze de la nit.

D’altra banda, en un nivell quatre d’alerta, es produiria el tancament dels interiors. En els dos nivells anomenats anteriorment, l’oci nocturn quedaria tancat.

Pel que respecta als esdeveniments multitudinaris, en un nivell tres hauria de reduir-se l’aforament fins a la meitat. I amb un nivell quatre, estos esdeveniments haurien de ser cancel·lats. En esta onada hem observat un augment exponencial dels contagis.

No obstant això, gràcies a l’alt percentatge de vacunació que hi ha a Espanya, la pressió hospitalària no ha crescut de forma tan alarmant. Haurem d’estar pendent als pròxims dies per si les autoritats decreten noves restriccions o si pel contrari es manté la situació actual.