+  SOCIAL  

Layhoon compleix davant els accionistes

Per Blanquinegres · 12 Desembre, 2015

Era la seua segona Junta Ordinària d’Accionistes, i tal volta la més difícil per la situació i per ja estar assentada dins del Consell d’Administració com a la Presidenta del València CF. Layhoon Chan va preparar a consciència la Junta celebrada ahir i no va defraudar. Al saló d’actes 1A de la Fira de València, la mà dreta de Peter Lim dins de l’entitat blanquinegra va respondre a cada una de les preguntes que els accionistes van presentar davant el primer torn de paraula.

Els accionistes van mostrar-se preocupats per la falta de connexió entre el Club i la grada, la marxa d’una figura valenciana dins del govern amb la que la gent s’identifique. Inevitablement, el nom d’Amadeo Salvo va tornar a eixir a lluir. La pròpia Layhoon davant esta situació va dir que Amadeo sempre serà recordat i no existirà agraïment suficient pel que ell va fer pel Senyor Lim i que per tant Salvo “formarà part com a cofundador d’este projecte” que Meriton va començar a construir fa ara una any acabant dient que Salvo sempre “tindrà les portes del VCF obertes” de la mà del propi Peter Lim.

Davant les acusacions del Senyor Zorío per els sobrecostos en els fitxatges, Layhoon va traure part del seu repertori, ben treballat, per callar dient que ella, no anava a “acceptar que ningú diguera que robem diners del propi Club”. A més a més en el mateix moment en que dos jugadors com André Gomes i Rodrigo Moreno entraren dins de Meriton, Layhoon va eixir sense voler saber res i deixant la situació davant dels entesos com Rufete qui va donar l’Ok a l’operació per el benefici pur i dur futbolístic al VCF.

Sobre el nou Mestalla, la presidenta del Club va dir que prompte presentaran el nou disseny que Meriton porta entre mans per tal de traslladar l’essència ‘AMUNT VALÈNCIA’ de l’actual Mestalla cap al Nou, el qual es manté el propòsit d’inaugurar en l’any del centenari del Club. El pes de responsabilitat que Meriton té a l’hora de finalitzar les obres són molt altes. “Podríem agafar com està i acabar però no podem caure en errades i que després a l’afició no li agrade i es queixen”. La frustració també està present en la dona de ferro del VCF. “Hem disgusta vore les crítiques d’aquells que coneixien el problema d’abans i no feren res per solucionar-lo”.

Respecte altre assumpte que a l’estiu va alçar polseguera i en el que Layhoon també va mostrar-se clara i concisa va ser en el cas Otamendi. Les seues paraules sobre la clàusula de 50 milions i les diverses interpretacions van fer que se l’acusarà per no complir la seua paraula. Ahir Layhoon va poder explicar-se davant els quasi 300 accionistes presents. La voluntat era clara, no es volia vendre al central argentí però “no podíem fer davant la seua voluntat, ens va suplicar eixir”. Per últim es va explicar que la clàusula de 50 milions va ajudar per poder traure la millor oferta possible.

El seu segon parlament, donat resposta a les preguntes dels accionistes va acabar sobre altre tema prou escabrós dins del Club i que quasi va costar la no compra de Meriton del paquet d’accions del conjunt blanquinegre; Porxinos. Meriton va assumir el risc de tindre que pagar 160 milions amb la contingència que de no haver sigut anul·lada hauria provocat la ruptura econòmica del Club. “Ara treballem per presentar un nou PAI redissenyat i que esperem que quede acceptat”.

Estes van ser les línies mestres que Layhoon va tindre que defendre a la Junta d’Accionistes. Temps va tindre per preparar-les i després d’escoltar-la va guanyar-se un poc més el cor dels valencianistes assistents amb les seues al·legacions. Indiscutiblement el valencianisme té en la figura de Layhoon, a falta d’una persona més propera, la ombra en la que poder estar segurs davant els problemes, perquè tot i que ella no és valencianista des de fa 50 anys, ningú pot negar-li el seu sentiment blanquinegre perquè ella també defensa i comparteix la passió.