ACTUALITAT  SOCIAL  

L’Ajuntament de València indica a VOX que es legal firmar el Conveni amb el València per el Nou Mestalla

Per Joan Marc García · 26 Septembre, 2023

Al ple ordinari que s’ha celebrat aquest dimarts, el portaveu de VOX a València, Juanma Badenas, s’ha interessat per les raons jurídiques i polítiques que defensa el govern municipal per a la renovació del conveni urbanístic del Nou Mestalla amb Peter Lim.

Badenas ha indicat: “quines són les raons jurídiques per les quals a algú que ha incomplert prèviament un conveni urbanístic convé donar-li una segona oportunitat quan la pràctica habitual en tota mena de relacions jurídiques és precisament que als incomplidors no se’ls donen noves oportunitats perquè han demostrat la voluntat d’incomplir?”.

Quines són les raons polítiques per les quals a algú que es manifesta de manera tan recalcitrant, que durant tant de temps incompleix les seves obligacions urbanístiques, se segueix dipositant la confiança?”, ha preguntat el portaveu de VOX.

I es que l’Ajuntament, a través de José Marí Olano fa una setmana que s’està reunint amb els diferents grups de l’oposició per informar-los de la reunió amb el València, buscar una postura unificada sobre el Nou Mestalla i resoldre així l’assumpte que fa 14 anys que està parat.

Després d’aquestes preguntes del portaveu de VOX, ha sigut el mateix Marí Olano qui ha contestat: “No hi ha negociacions en el sentit estricte, però si cal existiran; no hi ha esborrany perquè no hi ha negociacions i quan existeixca sí que es posarà a disposició dels grups municipals quan estiga avançat i quan reflecteixca el criteri de l’equip de govern. Tindrem transparència plena en el moment oportú conforme avancen les converses. No són només converses sobre un conveni urbanístic, tot ho hi ha al voltant del València i del pas del vell al nou estadi és més, que es va començar amb l’anterior equip i que ja ha qualificat com a bo”, ha assenyalat.

Respecte a les raons jurídiques i polítiques de perquè negociaven amb Lim, Olano ha respost: “Les raons jurídiques poden ser diverses, però un conveni no és igual que un contracte administratiu. Si s’ha incomplert algun conveni per part del València CF seria un conveni no celebrat amb l’Ajuntament, seria l’ATE, però això és amb la Generalitat“.

Olano també ha indicat: “En segon lloc, he anat a mirar al registre i ací no hi ha cap prohibició de contractar amb el València CF. Si la troba m’ho indica i si disposa un informe que diu el contrari, m’ho diu i ho estudiaré i probablement ho acabaré compartint“.

Per últim, VOX ha insistit en quina és la seua postura respecte al Nou Mestalla: “Els valencians han vist en l’actual gestió del València CF una utilització del nom de la nostra ciutat i sobretot del club de futbol per a fins que van més enllà de l’esportiu, i fins i tot de presumpte enriquiment personal d’una determinada empresa o un determinat hòlding. VOX estarà abans amb els ciutadans que amb els edificis”.

VOX donarà una roda de premsa prevista per aquest dimecres

A més, el portaveu Grup Municipal de VOX, Juanma Bádenas, farà una roda de premsa a l’Ajuntament de València per valorar tot el que ha parlat hui amb el PP sobre el conveni urbanístic del Nou Mestalla i sobre les negociacions amb el València (Peter Lim).