ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

La decisió de Pedro Sánchez sobre el seu futur

Per Alex Alfaro · 29 Abril, 2024

Pedro Sánchez ha parlat fa uns minuts per a informar referent a la decisió que ja ha pres sobre el seu futur. Fins al moment no hi ha cap tipus d’informació referent a si el President seguirà al capdavant del Govern o pel contrari prendrà la decisió de dimitir.

Finalment, este mateix matí s’ha informat de què parlarà a partir de les 11.00 i serà una declaració institucional en La Moncloa sense presència ni preguntes dels periodistes.

La Secretaria d’Estat de Comunicació ha anunciat eixa compareixença de Sánchez en la qual es traslladarà la seua decisió final després de que dimecres passat comunicara la cancel·lació de la seua agenda per a reflexionar sobre si ha de continuar com a president del Govern. Una cosa que va fer en una carta a la ciutadania en la qual va lamentar una campanya “d’assetjament i enderrocament” en contra seua.

Necessite parar i reflexionar. M’urgeix respondre’m a la pregunta de si val la pena, pese al fang en el qual la dreta i la ultradreta pretenen convertir la política. Si he de continuar al capdavant del Govern o renunciar a aquest alt honor”, va escriure en eixa carta, en la qual també va acusar PP i Vox de ser “col·laboradors necessaris” d’un “atropellament tan greu” al costat de “una galàxia digital ultradretana”, en referència a l’organització ultradretana Manos Limpias.

La decisió de Pedro Sánchez

Pedro Sánchez ha anunciat aquest dilluns en una declaració institucional que es queda com a president del Govern, després d’un període de cinc dies de reflexió sobre la seua continuïtat en el lloc arran de la “campanya d’assetjament” contra la seua esposa, Begoña Gómez, que va denunciar dimecres passat. “Aquesta campanya de descrèdit no pararà. Podem amb ella”, ha dit, en referència a si mateix i la seua esposa. “L’important és que volem agrair les mostres de solidaritat rebudes de tots els àmbits. Gràcies a aquesta mobilització, he decidit seguir al capdavant de la presidència”. Durant el cap de setmana, ha rebut missatges de suport tant en el Comité Federal del seu partit com dels militants als carrers o en els actes electorals a Catalunya.