Les nostres Xarxes Socials

     

Els temes més vistos
Gattuso analitza l'empat i la situació de l'equip

Alex Alfaro , 24/01/2023

Gattuso analitza l'empat i la situació de l'equip

ACTUALITAT
Gattuso:

Vicent Burguete , 30/12/2022

Gattuso:"No anem a fitxar per fitxar"

ACTUALITAT
Gattuso expressa qui té la decisió sobre el futur de Diakhaby

Alejandro Fernandez , 27/12/2022

Gattuso expressa qui té la decisió sobre el futur de Diakhaby

ACTUALITAT

ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  SOCIAL  

La postura del València i CaixaBank a l’interés del gendre de Juan Roig

Per Blanquinegres · 11 Desembre, 2022

El València C.F es troba a poques hores de l’anàlisi anual que els accionistes li faran a Meriton Hòldings. Demà se celebrarà la Junta d’Accionistes on s’hauran d’aprovar novament uns comptes (exercici 21-22) basades en pèrdues, concretament un balanç deficitari de 45,87 milions d’euros. A la Junta únicament podran acudir 9 accionistes minoritaris i seran els que posen la nota discordant a la gestió de Meriton.

Segons ha publicat el diari El Confidencial este mateix matí, el gendre de Juan Roig i amo del fons Atitlan, Roberto Centeno, ha preguntat i tantejat a CaixaBank perquè el fons embena els 180 milions de deute que en el seu moment va atorgar com a hipoteca del vell estadi de Mestalla. Segons este mateix diari ja ha començat les converses amb CaixaBank per a conéixer de primera mà sí el banc català amb seu a la ciutat de València estarien disposats i conformes en vendre eixe deute, sempre a un preu inferior al valor nominal original.

El fons de Centeno argumenta que ha de ser venuda per un valor inferior als 181 milions d’euros (valor nominal) ja que el València C.F, segons el criteri que marca el Banc Central Europeu (BCE), és un client de risc o dubtós a causa de la seua falta de liquiditat i a la situació econòmica que marquen els comptes.

No obstant això, on cal posar el focus realment és que d’eixos 181 milions d’euros, 120 milions van lligats a la hipoteca que ara mateix té el banc sobre l’actual Estadi de Mestalla a l’espera de finalitzar l’obra de Corts Valencianes. Els 61 milions d’euros restants procedeixen del denominat Profit Sharing Agreement (també conegut com reducció encoberta), que va signar el València amb el banc l’any 2014. Els 61 milions d’euros consisteixen en 45 milions de finançament hipotecari per part de Bankia, 11 milions per part de l’antic banc públic) i altres 5 milions més aportats per CaixaBank.

La resposta del València

Tal com han confirmat fonts oficials del València a Blanquinegres, al club ningú ha cridat per a comunicar-li cap mena de novetat respecte al crèdit de 181 milions que manté amb el banc i que any a any paga complint amb els terminis, excepte en alguna ocasió puntual a causa de la falta de liquiditat que ara mateix pateix el club.

No hi ha hagut cap comunicació ni per part de CaixaBank ni per part d’un tercer. No obstant això, és un tema que no preocupa ja que no té rellevància per al club deure eixos 181 milions a CaixaBank o a un altre fons d’inversió, ja que les condicions per a retornar eixos diners continuarien intactes. Únicament influiria en el cas de voler refinançar el deute

La respuesta de Caixabank

Tal com ha informat SER Deportivos València, des de CaixaBank es nega rotundament que hi haja qualsevol tipus de proposta o negociació per a comprar el deute del València C.F. A més, des del banc existeix zero dubtes de la capacitat de Lim de complir amb el deute que té, i per tant no es troben en una necessitat de vendre el deute ja que tenen previsió de poder cobrar-la íntegrament.