Les nostres Xarxes Socials

     

Els temes més vistos

ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

La nova llei de l’esport inclou la figura d’un conseller independent

Per Pablo Marquez · 08 Novembre, 2022

Hui s’ha aprovat en el Congrés dels Diputats la nova llei de l’esport. Durant les últimes setmanes hi ha hagut molta controvèrsia amb esta llei, perquè permet la creació de competicions com la Superlliga. A més, gran part dels clubs espanyols estaven disposats a convocar una vaga en cas que esta nova llei haguera llevat a la lliga el control d’explotació dels seus drets, ja que hagueren perdut molts de diners. Finalment, això no va ocórrer i la llei ha sigut aprovada.

D’altra banda, en l’article seixanta-set de la llei s’ha recollit un punt que el valencianisme considera com una victòria. Es tracta de la figura d’un conseller independent dins del club. Este conseller haurà de ser escollit de forma democràtica pels socis i pels accionistes minoritaris. Per tant, Meriton Holdings no podrà ficar a una persona de la seua confiança en este càrrec.

Comunicat de Libertad VCF

Per la seua part, Libertad VCF ha emés un comunicat oficial per a celebrar esta decisió dels polítics, ja que és una eina més per a poder controlar a Meriton Holdings. Cal recordar, que el principal objectiu d’esta associació era aconseguir arribar al 5% de l’accionariat. D’esta manera, podrien fiscalitzar les decisions de Peter Lim. De moment, açò no ha sigut possible, però esta nova llei és un pas endavant en eixa direcció.

A més d’això, des de Libertad han volgut donar les gràcies als polítics valencians pel seu treball i la seua insistència per a incloure este punt en la llei. De fet, en el comunicat anomenen a Joan Baldoví, Borja Sanjuan i Sandra Gómez.