ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

KPMG demana a Olano que no intervinga en qualsevol tema que plantege conflicte d’interessos

Per Alex Alfaro · 17 Octubre, 2023

L’alcaldessa de València, María José Catalá, haurà d’explicar en el ple municipal la relació de José Marí Olano, regidor de Grans Projectes, amb KPMG. I haurà de fer-ho perquè Compromís ha exigit un ple extraordinari que s’haurà de convocar en els pròxims dies, segons han demanat des del PSOE.

Gómez ha manifestat que en “el cas que no aparte a Olano de les negociacions presentarà una moció al pròxim ple municipal” que, ha apuntat, “tindrem bastants possibilitats de poder aprovar-la”.

Però l’alcaldessa de València, María José Catalá, ha negat este dilluns que hi haja flexibilització en les condicions del conveni que han de subscriure l’Ajuntament de la ciutat i el València CF per a la finalització del nou Mestalla i la reconversió dels terrenys de l’actual estadi, i així que es done “avantatge” o “benefici” al màxim accionista del club de futbol, Peter Lim.

Catalá ha subratllat que “no s’està negociant cap nou conveni” i ha assegurat que “s’està treballant sobre el conveni que va deixar redactat i escrit el Partit Socialista” en l’anterior mandat municipal, en el qual el consistori estava governat per Compromís i el PSPV-PSOE. Així, ha ressaltat que l’equip que presideix està “fent bo” el document del Govern del Rialto.

“No s’està negociant cap nou conveni. S’està treballant sobre el conveni que va deixar redactat i escrit el Partit Socialista. Per tant, crec que el Partit Socialista no té de què queixar-se si estem fent bo el seu treball”, ha manifestat María José Catalá en resposta a la portaveu del PSPV-PSOE.

Segons ha informat hui Eldiario.es, la consultora assegura que no treballa “a Espanya ni per al València CF ni per a Peter Lim” mentre el PSPV exigeix a l’alcaldessa María José Catalá que a part a l’edil de Grans Projectes de la negociació del conveni del nou estadi i Compromís sol·licita un ple extraordinari per a conéixer la situació jurídica del regidor

“Els estàndards ètics de KPMG obliguen al fet que José Marí Olano s’abstinga d’intervindre en qualsevol tema que poguera plantejar algun conflicte d’interessos”. Així s’han pronunciat fonts oficials de la consultora a Espanya a preguntes d’eldiario.es sobre la situació del regidor de Grans Projectes qui, com va avançar eldiario.es, té una dedicació parcial a les labors municipals de solo el 25%, per la qual cosa el seu sou com a regidor és de 1.650 euros, i dedica la major part de la seua labor professional a l’esmentada empresa, de la qual és soci en la Comunitat Valenciana.