ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

El cost de plantilla del València, una mostra més de la mediocritat de Meriton

Per Alex Alfaro · 08 Septembre, 2023

El mercat del València C.F s’analitza només únicament mostrant les dades, fitxatge a fitxatge i jugador a jugador. Peter Lim va donar una ordre molt clara: reduir el cost de plantilla per a evitar donar pèrdues i per tant evitar haver d’invertir diners en la plantilla.

La situació del club és completament dramàtica. Però l’única opció de modificar aquesta situació és reconstruir la plantilla amb una inversió planificada, amb sentit i encertada que permeta al club de Mestalla tornar a recuperar els ingressos. Per primera vegada en més d’una dècada, la xifra de negoci que presentarà el València serà inferior a 100 milions d’euros, a falta que ho confirmen els comptes anuals.

La principal reducció d’aquests ingressos és la televisió i haver de començar a pagar CVC. No obstant això, això també és obra dels mal resultats provocats per Meriton. La setmana vinent LaLiga farà oficial els ingressos de televisió de cada club.

Segons les xifres que té Blanquinegres, hem pogut calcular i estimar que el cost de plantilla d’aquesta temporada s’ha reduït fins als 58,88 milions d’euros. És la xifra més baixa de l’ “era Lim” i en tot just 3 anys, s’ha reduït en 35 milions d’euros.

Els salaris de la plantilla 23/24, sumen un total de 43,5 milions d’euros mentre que les amortitzacions superen els 10 milions d’euros.

Pel que fa al filial també s’ha produït una disminució del cost de plantilla, principalment pel fet que les cinc fitxes més cares han passat al primer equip i els fitxatges han arribat sense amortització.

Per a entendre la diferència, en la temporada 21/22 la plantilla li costava al València 110 milions d’euros.