La millor informació del ValènciaCF en valencià

Els motius de l’acomiadament de Javi Gracia
,

Els motius de l’acomiadament de Javi Gracia

COMPARTIR

728-90

Javi Gracia va arribar al València en juny de l’any 2020. El tècnic navarrés va firmar per dos temporades i des del club esperaven que fóra capaç de traure rendiment a una plantilla prou debilitada. De fet, Javi Gracia va ficar el seu càrrec a disposició del club en el mes d’octubre, perquè el mercat de fitxatges havia finalitzat i el club no havia incorporat a cap futbolista.

Després d’açò, Javi Gracia ha treballat, sense èxit, per a deixar al València en una posició més tranquil·la a la taula de classificació. No obstant això, el València està sis punts per damunt de les posicions de descens a falta de dotze punts per disputar-se. La por a un possible i dramàtic descens ha precipitat la decisió d’acomiadar a Javi Gracia.

Una de les pitjors temporades de la història del club

El mal rendiment de l’equip i els preocupants resultats són uns dels principals motius pels quals Javi Gracia ha sigut acomiadat abans de finalitzar la temporada. De fet, esta ha sigut una de les pitjors temporades en la història del València, des que s’utilitza este sistema de puntuació. Huit victòries, dotze empats i catorze derrotes és el balanç de Javi Gracia en el València després de trenta-quatre jornades.

Una mala gestió dels jugadors

Un altre motiu que no ha agradat ha sigut la gestió de la plantilla de Javi Gracia. El tècnic navarrés no ha comptat amb els fitxatges, els quals van arribar amb l’objectiu d’ajudar i reforçar a l’equip valencià. No obstant això, Javi Gracia ha decidit no confiar en ells i el seu paper en el club ha sigut molt secundari.

A més, Javi Gracia no ha gestionat bé a Kang In Lee. El futbolista sud-coreà només volia sentir-se important i jugar molts minuts per a créixer com a jugador, però Javi Gracia no ha alineat molt a Kang In en lliga i el sud-coreà vol anar-se’n del club valencià.

Els plantejaments dels partits

Una altra situació que no ha sigut capaç de controlar Javi Gracia ha sigut els plantejaments dels partits. Al llarg de la temporada, s’ha criticat que Gracia ha mantingut unes alienacions continuistes i que no provava res nou per a tractar de canviar la dinàmica de l’equip. No obstant això, les dos jornades que ha provat amb un altre sistema, el València ha perdut els partits: davant el Llevant i el FC Barcelona.

Meriton té por de la manifestació del pròxim dissabte

Per últim, és important recalcar que la Curva Nord i Llibertat VCF han organitzat una manifestació per al pròxim huit de maig amb la intenció de protestar contra la nefasta gestió de Peter Lim en el València CF.

De fet, des de Meriton Holdings estan molt preocupats amb esta manifestació, ja que podria afectar el reconeixement internacional de Peter Lim. Per això, este ha sigut un dels motius pel qual han destituït a Javi Gracia, ja que volien una distracció de la gran manifestació que es produirà el pròxim dissabte.