Les nostres Xarxes Socials

     

Els temes més vistos
Javier Solís:

Sergio Botella , 12/05/2023

Javier Solís: "Peter Lim està preocupat"

ACTUALITAT

ACTUALITAT  COVID-19  

Els menors de 55 que hagen passat la Covid només rebran una dosi de la vacuna

Per Pablo Marquez · 27 Febrer, 2021

El Ministeri de Sanitat d’Espanya està elaborant un pla de vacunació per a poder immunitzar a la majoria de la població davant la Covid-19. Per a aconseguir això, el Ministeri ha plantejat una idea per a poder estalviar algunes dosis.

Segons ha informat el diari Las Provincias, les persones amb menys de cinquanta-cinc anys que hagen superat la Covid-19, de forma simptomàtica o asimptomàtica, només rebran una dosi de la vacuna contra el coronavirus. No obstant això, esta situació només es produirà si la persona s’ha infectat de Covid en un termini de sis mesos o menys abans de vacunar-se. Si la persona ha superat el virus en més temps de l’establert, haurà de rebre les dos dosis com la resta de la població.

LA COMUNITAT VALENCIANA HA COMENÇAT A VACUNAR A LES PERSONES MAJORS DE 80 ANYS

Per la seua part, la Generalitat Valenciana avança en el seu pla de vacunació. Esta setmana ha començat a vacunar a les persones majors de huitanta anys. La seua intenció és poder immunitzar a este sector de la població tan prompte com siga possible per a començar a vacunar a les persones majors de setanta anys.


UNA GRAN MILLORA EN ELS CONTAGIS A LA COMUNITAT VALENCIANA

A més, cal destacar que la situació epidemiològica ha millorat molt a la Comunitat. De fet, gràcies a l’esforç de tots els valencians. La Comunitat Valenciana ha aconseguit reduir la incidència acumulada en casos per 100.000 habitants. Ahir, la Generalitat va notificar que la incidència acumulada actual és 138 casos positius per 100.000 habitants durant els últims catorze dies a la Comunitat Valenciana. Esta situació ha provocat que la Comunitat haja sigut capaç de baixar al nivell dos, la qual és la zona d’un risc mitjà.

De fet, esta setmana la Comunitat Valenciana ha aconseguit no superar cap dia els mil contagis i el màxim notificat ha sigut 829 positius el passat dimarts. A més, el nombre de persones ingressades ha baixat a 1.186, més de tres mil persones menys que fa un mes, quan hi havia 4.777 persones ingressades a la Comunitat Valenciana. També s’ha apreciat un gran descens de les persones que estaven a l’UCI, ja que ara mateix hi ha 288 persones, quan el màxim de la tercera onada va ser 670.

Des de la Generalitat volen sumar esta millora de les dades a una major immunització de la població valenciana. Per este motiu, l’estratègia del Ministeri de Sanitat és vacunar amb una sola dosi a les persones menors de cinquanta-cinc anys que ja hagen passat el virus en un termini màxim de sis mesos.