ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

El València seria l’equip més perjudicat de la Lliga sense el VAR

Per Pablo Marquez · 06 Març, 2021

Ahir a la nit el València va ser capaç de remuntar el partit i aconseguir tres punts claus per a allunyar-se de les posicions de descens a la Lliga SmartBank. El València va lluitar fins al final i va aconseguir sobreposar-se a accions polèmiques que estaven decantant el partit a favor del Vila-real.

SENSE EL VAR, LA SITUACIÓ DEL VALÈNCIA A LA TAULA SERIA UNA ALTRA

De fet, l’actuació d’Estrada Fernández va deixar molt a desitjar, perquè no va veure el claríssim penal que va fer Moi Gómez a Maxi Gómez en el minut huitanta-cinc. Sort per a l’equip de Javi Gracia, que des de la sala del VAR, varen cridar a l’àrbitre de camp per a indicar-li que hi havia un possible penal sobre Maxi. Gràcies a la tecnologia, el València va aconseguir empatar el partit.

Segons les estadístiques, el club de la Capital del Túria hauria d’agrair-li molt al VAR la seua existència. De fet, segons ha informat Fran Martínez, el València seria l’equip més perjudicat de la Lliga Santander si el VAR no haguera interpretat eixes accions. Fins a un total d’onze vegades el VAR ha corregit a l’àrbitre de camp una decisió que perjudicava els interessos del València CF.

EL VAR TAMBÉ POT JUGAR-TE UNA MALA PASSADA

No obstant això, el partit d’ahir és l’exemple perfecte per a veure com en altres ocasions, el VAR pot perjudicar-te i canviar un partit. En la primera part, Estrada Fernández no hi havia vist penal de Gayà per tocar el baló en el seu braç. No obstant això, des del VAR varen avisar a l’àrbitre que era una jugada interpretable i que podria ser penal. Finalment, Estrada va prendre la decisió de xiular penal a favor del Vila-real.

El VAR és una ferramenta molt polèmica a conseqüència de les persones que arbitren les jugades, ja que falta un criteri unificat per a les mans. Però el futbol ara és més just i el València ha vist com esta temporada el VAR ha corregit en onze ocasions a l’àrbitre decisions que perjudicaven els interessos de l’equip de la Capital del Túria.