ACTUALITAT  

El València paga 2,1 milions a l’Ajuntament de la penúltima quota per la propietat de la parcel·la del Nou Mestalla

Per Alejandro Fernandez · 06 Novembre, 2023

El València CF ha complit amb un altre termini de pagament, abonant 2,1 milions d’euros a l’Ajuntament corresponents a l’anualitat del present any per la parcel·la en la qual se situa el nou estadi. Aquesta transacció forma part d’un acord signat en 2015, en el qual el club va adquirir la propietat dels terrenys del nou Mestalla a canvi d’un total de 23,3 milions d’euros en 9 anys, incloent els interessos, i el lliurament de 32 parcel·les en diversos barris valorades en 25,6 milions per a la ciutat.

Fins ara, el València CF ha pagat un total de 21,3 milions d’euros, deixant una última quota de 2 milions d’euros que ha d’abonar al març del pròxim any per a saldar el seu deute amb l’Ajuntament. Una vegada completat el pagament, la propietat dels terrenys quedarà en mans del club, on es troba l’esquelet del nou estadi que porta 14 anys en pausa, així com el pavelló esportiu de Benicalap.

Tant l’Ajuntament com el club han expressat el seu interés a obtindre la llicència d’obres, que podria ser atorgada en un termini de dos mesos. No obstant això, l’inici dels treballs està condicionat a l’autorització de Peter Lim, el màxim accionista del club, per a permetre l’entrada de les màquines sense la signatura del conveni, una decisió que encara no és clara.

El nou estadi del València CF tindrà un aforament inicial de 66,000 espectadors, ampliables a 70,000, la qual cosa el convertiria en una opció per a acollir semifinals en el Mundial de 2030, encara que aquesta opció és molt complicada, ja que el Nou Mestalla competiria amb altres subseus, com podria ser-ho el Santiago Bernabéu.

En termes de finançament, el club compta amb 80 milions d’euros del fons de CVC, entre 30 i 35 milions de Atitlan si es concreta la venda de les parcel·les de terciari en Corts Valencianes, a més d’altres 30 milions corresponents a línies de crèdit oferides per CaixaBank (15 milions) i Rights and Media Funding Limited  (15 milions), així com ingressos de la venda del seu edifici d’oficines i la parcel·la de l’antic Mestalla.