ACTUALITAT  FITXATGES  PRIMER EQUIP  

El València ha de tancar més eixides abans que entrades importants

Per Joan Marc García · 01 Agost, 2023

El València ja ha tancat l’operació de Yunus Musah al Milan. El club de Mestalla es trobava esperant durant alguns dies que arribara l’oferta oficial. En els últims dies, es va enviar des d’Itàlia l’escrit que s’havia d’aprovar i el jugador ja es troba de camí a Itàlia per a ser nou jugador de l’AC Milan. El València ingressarà una xifra pròxima als 20 milions d’euros fixos més uns variables xicotets.

Aquest moviment suposa un gran ingrés net per als valencianistes, ja que el nord-americà va arribar de l’Arsenal a cost zero. Es tracta d’una de les grans vendes que aspirava fer el València CF aquest estiu per poder rebre un muntant significatiu per reinvertir en la confecció de la plantilla i, sobretot, quadrar els paràmetres que exigeix ​​LaLiga quant a vendes de jugadors. Tot i això, el Fair Play Financer obliga encara el club a vendre futbolistes.

Així mateix, el València va anunciar la rescissió de contracte d’Edinson Cavani, el qual segons va informar Héctor Gómez, se’n portarà aproximadament el 40% de la fitxa que li corresponia per a la temporada 23/24.

Amb aquestes dos operacions, res més lluny de la realitat, s’esperava que permeteren al València tindre un marge considerable dins del Joc net Financer (FPF) de la Lliga. El club havia deixat clar el seu objectiu d’equilibrar els seus comptes i cessar en la situació de superar el límit de despeses en relació als seus ingressos, objectiu que LaLiga havia confirmat a principis de juliol i que portaven anys perseguint.

Per això, per poder reinvertir aquests diners i utilitzar el benefici net que obtingua el València en traspassos, cal que iguale o supere la xifra neta mitjana de vendes dels darrers tres anys. Aquesta xifra és propera als 30 milions d’euros, de manera que la venda de Yunus Musah, la rescissió del contracte de Cavani i els bonus d’operacions com les de Kang In Lee al PSG o Fran Navarro al Porto no són suficients per poder satisfer aquestes exigències de LaLiga.

Per tant, el València necessita tancar més vendes per poder concretar arribades importants. En la situació actual, després de les eixides de Yunus i Cavani, seria possible incorporar jugadors com Sergi Canós o Amallah, pels quals el València CF accelera, que arribarien a cost zero o cedits cobrant una baixa quantitat, respectivament. Però no pot fer front a altres operacions més cares, com l’arribada de Rafa Mir.