+  ACADÈMIA GLOVAL

El València CF Femení no pot amb el líder (0-2)

Per Blanquinegres · 15 Novembre, 2015

Pablo  Plaza –  Blanquinegres

L’Atleti de Madrid, intractable en defensa i molt efectiu, deixa al València tocat en 10a posició.

El València CF continua sense arrancar en este inici de lliga. El conjunt valencianista suma la seua segona derrota en casa i la quarta en tota la competició, números molt diferents de l’any passat – el València CF va sumar cinc derrotes en tot el campionat de lliga –. L’Atleti de Madrid, per la seua part, encara no coneix el que es perdre en estes primeres nou jornades i suma ja la seua octava victòria. Un conjunt molt sòlid, que concedeix molt poques ocasions de gol i troba en la seua efectivitat una de les armes més poderoses. L’equip de Madrid va aconseguir oblidar la derrota en Champions davant el Lyon gràcies a esta victòria en Paterna.

Abans de la xiulada inicial, Paterna es posava en peu en record de les víctimes dels atemptats de París, i guardava un minut de silenci que emocionava als presents. Unes graderies plenes per a viure un dels enfrontaments més interessants d’esta competició. Dos rivals que volen estar en les posicions més altes de la classificació.

Les xiques de Cristian Toro començaven molt fort l’enfrontament, amb clares ocasions, sobretot a baló parat, que convertien a la portera Lola Gallardo en l’heroïna de la primera part. El València es posicionava molt bé al terreny de joc i les internades tant de Carol com de Naiara incomodaven la defensa matalassera. Però la contundència de l’Atleti als balons dividits feia que el perill valencianista no trobara el seu premi en el gol.

La segona part, en canvi, va tindre tint blanc-i-roig. Només tres minuts després de la xiuletada inicial, Sonia rematava endins de la porteria un centre que no va poder buidar cap jugadora valencianista i que va ser impossible de defensar per a la portera Gemma. L’un a zero inquietava al conjunt local que provava tímidament arribar a la porteria rival amb balons llargs que no trobaven el seu objectiu. Al minut 75, una jugada embolicada en l’àrea gran era finalitzada per Amanda posant així el 0-2 final.

El València s’allunya molt del cim de la classificació, situant-se a quinze punts dels dos líders de la lliga, Atleti de Madrid i Athletic de Bilbao, això si amb un partit menys. Tot i això, l’afició valencianista continua recolzant a l ‘equip omplint, una setmana més, les instal·lacions esportives de Paterna per a donar suport a una plantilla que preten canviar el rumb d’este mal inici de lliga i tornar a situar-se al capdavant junt amb els més grans de la competició.