ACTUALITAT  SOCIAL  

El PP acceptaria a Peter Lim el conveni pel Nou Mestalla sense aval

Per Joan Marc García · 28 Septembre, 2023

Peter Lim vol signar el conveni urbanístic per a la finalització del nou estadi de Mestalla del València CF, però flexibilitzant les exigències econòmiques i el calendari de les obres. Esta és una de les idees bàsiques que ha traslladat al nou equip de govern municipal, encapçalat per la popular María José Catalá, a la societat anònima esportiva (SAD) controlada per Meriton, la companyia de l’empresari de Singapur, tal com ha informat El Confidencial.

Ara, segons Tribuna Deportiva, a les negociacions entre el València CF i l’Ajuntament s’està parlant de detalls per tractar d’arribar a un acord i formalitzar un conveni molt similar al que hi havia. Però amb aquest conveni, les dues parts flexibilitzarien les condicions inicials.

Peter Lim s’ha negat en tot moment a entregar garanties o un aval del que falta per acabar l’estadi, i el PP ha traslladat al València CF que està dispost a firmar el conveni sense exigir avals, ja que el regidor José Marí Olano ha comunicat que no és legal exigir aquestos avals que sí exigia l’antic equip de govern.

El regidor de Grans Projectes, José Marí Olano, ha mantingut contactes amb el secretari del consell d’administració del club, Germán Cabrera, lletrat del bufet King & Wood Mallesons, en els quals este ha plantejat la possibilitat de substituir el requisit de presentació d’avals bancaris per l’import de construcció del nou coliseu per cartes d’intencions de possibles inversors interessats a participar en l’operació urbanística.

A més, Peter Lim vol introduir en el conveni un calendari obert en l’execució de les obres, de manera que no haja d’escometre la culminació de tot el projecte de quasi 70.000 seients de colp (66.000 cadires fixes, ampliables en altres 4.000), sinó compassar-lo a la consecució d’altres fites del conveni urbanístic. El pla contempla el pagament per part del València CF de 10 milions d’euros per a culminar el Poliderpotivo del Barri de Benicalap, la finalització de les obres en l’esquelet de l’avinguda de les Corts Valencianes i l’enderrocament del vell estadi.

Meriton maneja xifres de cost d’entre 140 i 160 milions d’euros per la finalització de l’estadi, bloquejat des de 2008. Compta amb 80 milions de l’acord de CVC amb La Liga per a finançar infraestructures i té aparaulada amb Atitlan la venda de la parcel·la terciària de 40.000 metres quadrats d’ús hoteler i comercial annexa al nou coliseu.