La millor informació del ValènciaCF en valencià

El Nou Mestalla podria ser seu per al Mundial 2030
,

El Nou Mestalla podria ser seu per al Mundial 2030

COMPARTIR

La Reial Federació Espanyola de Futbol està treballant juntament amb la Federació de Futbol Portuguesa per a aconseguir ser la seu del Mundial de Futbol de l’any 2030. El primer termini per a enviar la sol·licitud ja ha finalitzat i la RFEF confia en ser la millor candidatura per a acollir el millor campionat de seleccions del món.

El Nou Mestalla passa la primera prova

Ara mateix, el Nou Mestalla acaba de passar la primera prova per a albergar partits en el Mundial 2030. De fet, dels onze estadis que proporcionarà Espanya per al Mundial, només queden catorze opcions. Els estadis que queden són: Camp Nou, Cornellà, Wanda Metropolitano, Santiago Bernabéu, La Cartuja, La Nueva Condomina, Las Palmas, La Rosaleda, Nou Mestalla, San Mamés, Anoeta, La Romareda, El Molinón i Riazor. 

Un dels requeriments per a poder acollir partits d’estes dimensions és tindre un mínim de 40.000 localitats a l’estadi. Ara mateix, hi ha alguns estadis d’esta llista que no arriben a eixa xifra. Per tant, només hi ha dos opcions. O que estos estadis no siguen seu o que es produïsca una ampliació. 

Pel que respecta al Nou Mestalla, l’aforament de 70.000 persones és molt important, perquè podria albergar unes semifinals de la Copa del Món, tal com va informar el club en la presentació del projecte del nou estadi. Per tant, les institucions públiques estan pressionant a Meriton per a fer un estadi de 70.000 localitats. 

Reunió la pròxima setmana

Fa uns dies, la RFEF va confirmar la convocatòria d’ una reunió per al pròxim dijous catorze de juliol amb les Comunitats Autònomes, els Ajuntaments i els clubs interessats en ser seu d’este gran esdeveniment. En esta situació, entra en escena el Nou Mestalla