ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

El CTA modificarà la normativa després del Madrid – València

Per Blanquinegres · 15 Març, 2024

No es tornarà a repetir. Almenys eixa és la directriu que el Comité Tècnic d’Àrbitres ha recomanat als seus col·legiats durant les últimes reunions. La jugada de Mestalla, en la qual l’àrbitre Gil Manzano, va comunicar als jugadors de tots dos equips que era l’última acció del partit i va acabar amb una de les grans polèmiques de la temporada, en anul·lar-se un gol a Bellingham, ha acabat amb una regla que era més per ‘moda’ que per ordre directa del CTA.

Gil Manzano va tardar a xiular i quan Brahim anava a llançar el centre posterior es va penedir quasi amb el cap de Bellingham manant la pilota a la xarxa. La polèmica va ser brutal i acabe amb l’anglés rebent una targeta roja per protestar que li ha costat dos partits de suspensió.

El cas és que en les últimes reunions dels col·legiats se’ls ha demanat que acaben amb eixa ‘moda’ d’avisar de l’última jugada. La mateixa va nàixer quan es va començar a avisar que s’afegia un temps extra sobre l’afegit quan en este hi havia una perduda de temps evident. L'”un minut més”, va portar a la “última jugada” i la ‘recomanació’ del CTA és que eixe avís s’acabe.

El problema és que resulta massa interpretatiu saber quan una jugada es dona per acabada. Hi ha situacions molt clares com quan el rival recupera la pilota, però hi ha unes altres molt grises que poden portar a protestes i jugades més que polèmiques com la de Mestalla. En l’última jornada de Champions, just abans del descans del Barcelona Nàpols, la conseqüència d’una falta sobre el temps afegit (tres minuts) va ser una altra falta… i es va deixar llançar.