Les nostres Xarxes Socials

     

Els temes més vistos
Javier Solís:

Sergio Botella , 12/05/2023

Javier Solís: "Peter Lim està preocupat"

ACTUALITAT

COVID-19  

El Consell prohibix les reunions de no convivents

Per Josep Prats · 22 Gener, 2021

Mónica Oltra ha anunciat una nova mesura este divendres per a combatre el covid-19. Es publicarà un decret on es prohibirà les reunions en domicilis amb els no convivents.

Este acord ja es va firmar en la reunió interdepartamental del passat dimarts, convocada pel president de la Generalitat, Ximo Puig, per a tancar l’hostaleria i centres esportius, a més, de reduir l’horari als comerços.

La vicepresidenta, Mónica Oltra, ha explicat que la mesura podrà diluir-se si la ciutadania és responsable davant la gravetat de la situació actual pandèmica.

Quant a les excepcions, s’ha referit, per exemple, a cura de persones majors, el familiar que recull als xiquets del col·legi, la convivència alterna de pares i mares separats amb els fills, l’acolliment familiar o persones amb vincle matrimonial o de parella que no conviuen.

Oltra: “Ajuntar-se és un perill molt gran”

Així mateix, també s’està estudiant que persones majors que viuen soles puguen formar part d’una “unitat de convivència ampliada” amb un altre grup de convivents per a “evitar la soledat no triada”. Segons ha apuntat, anirà en la línia de la qual ja regeix a Balears.

Respecte al control d’aquesta mesura, per a Oltra, és una qüestió de “autocontrol”. “Ningú controla tampoc que no matem al veí. Com es controla? No es controla. No matem al veí però no perquè hi ha un Codi Penal que el diga, sinó perquè el ‘No mataràs’ és més antic que el Codi Penal”, ha posat com a exemple.

“Les normes naixen de la legitimitat del que està bé o està malament. Com es controla, com es penalitzarà? I tant que es penalitzarà. Si ens ajuntem fora del que està bé en aquest moment, el contagi es pot descontrolar, és que algú morirà”, ha asseverat. “El que no sabem és qui. Com es controlarà això? Res. El que haja contravingut la norma i s’haja mort la seua germana per un contagi per tindre relacions socials anara de la norma tindrà temps tota la vinya …

Així, ha defensat que “no és qüestió que et posaran la multa, és que se’t pot morir”. “La pena és la mort, però sense saber a qui li toca”, ha agregat, al mateix temps que ha argumentat: “ajuntar-se és un perill molt gran. Hi haurà gent que ho incomplirà? Sí. Potser tenen tota la vida per a arrepentir-se”.