ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

Guillamón es retroba amb el Barça: La resurrecció del 6

Per Javi Richart · 29 Abril, 2024

La temporada d’Hugo Guillamón amb el València ha anat de menys a més. El futbolista de l’Eliana va començar la temporada sense cap participació i influència en l’equip de Rubén Baraja. En canvi, per a sorpresa de tots, el partit contra el FC Barcelona en aquell 16 de desembre de 2023 va suposar la seua resurrecció.

Guillamón va donar un punt molt important al València amb un golàs des de fora de l’àrea que va suposar l’empat contra els de Xavi Hernández. Fins eixe moment, el migcampista che tan sols havia disputat 162 minuts en 9 partits de lliga (mitjana de 18 minuts per partit). La seua presència en l’XI era inexistent, ja que no havia sigut titular en cap encontre, a excepció de la Copa del Rei.

Aleshores va aparéixer. Baraja li va donar l’oportunitat a la medul·lar, i no va fallar. Guillamón va ser el termòmetre del València, controlant els temps i el joc de l’equip. A partir d’eixe moment es va fer amb la titularitat, i no la va soltar durant els 9 partits següents. 

De no contar per a Baraja, a ser un pilar fonamental en el seu nou 4-4-2. És cert que la baixa d’Almeida i el baix nivell de Javi Guerra van ajudar, però el rendiment de Guillamón ha estat molt important en l’equip. Alguna cosa va canviar en ell en eixe partit, i ara es retroba amb el Barça, l’equip contra el que va ressuscitar, contra el que es va tornar a sentir futbolista. Un jugador que amb cap paraula negativa va saber esperar el seu moment.

Un partit que pot tornar a ser important per a ell. Ara torna a acumular 3 partits sense ser titular, però és possible que Baraja li torne a donar l’oportunitat de ser titular contra a Montjuïc contra el Barça, un equip al qual ja li ha pres la mesura.