ACTUALITAT  

Mosquera contra Cubarsí, duel de centrals en Montjuïc

Per Mauro Pérez · 29 Abril, 2024

L’enfrontament entre el València CF i el FC Barcelona este dilluns a les 21.00 hores posarà en escena a estos dos prometedors defensors, amb Mosquera, de 19 anys, representant al conjunt che, mentre que Cubarsí, de 17 anys, defensa els colors blaugranas. Estos dos jugadors han sigut seguits de prop per la selecció espanyola, amb Cubarsí ja debutant amb el primer equip nacional i Mosquera fent el propi amb la sub-21 en l’última convocatòria.

Malgrat la seua curta edat, estos dos han assumit rols importants en els seus equips. Cubarsí ha superat a jugadors experimentats per a assegurar el seu lloc en l’alineació titular del FC Barcelona, mentre que Mosquera ha hagut de liderar la defensa del València CF en una temporada desafiadora, destacant la seua maduresa malgrat la seua curta edat i adaptabilitat.

Tant Mosquera com Cubarsí han sigut reconeguts per la seua qualitat en el camp, sent nominats al Golden Boy per la seua destacada actuació. Quant al seu valor,Cubarsí supera a Mosquera en valor de mercat per 10 milions d’euros, amb una valoració de 25 milions enfront dels 15 milions del central valencianista.

En termes d’estadístiques defensives, estos dos jugadors presenten números similars en intercepcions per partit, amb Mosquera lleugerament per davant en intercepcions. No obstant això, Mosquera lidera en pilotes recuperades per partit, la qual cosa subratlla la seua influència en la defensa del València CF.

D’altra banda, Cubarsí mostra una habilitat destacada en la distribució del joc, amb una mitjana de tocs per partit considerablement més alt que el de Mosquera. La seua precisió en les passades també és superior, la qual cosa ho converteix en una opció valuosa per al joc de possessió del FC Barcelona.

Mentre Cubarsí continua el seu ascens en el Barcelona, Mosquera s’ha convertit en una peça fonamental al València CF. No obstant això, amb l’atenció dels grans clubs europeus i la possibilitat d’ofertes temptadores, el futur de Mosquera al València podria estar en joc.