ACTUALITAT  CRÒNIQUES  PRIMER EQUIP

Dosi de realitat en el Metropolitano (2-0)

Per Manel Rumbau · 28 Gener, 2024

El València ha caigut derrotat en el Cívitas Metropolitano (2-0) en el partit corresponent a la jornada 22 de LaLiga. El conjunt de Baraja ha sigut superat en tot moment per un Atlètic de Madrid que es manté inexpugnable a casa i que talla en sec la ratxa de quatre victòries consecutives dels de Mestalla en LaLiga.

Amb aquest resultat, el conjunt valencianista passa a ser 8º en la classificació de LaLiga amb 32 punts de 66 possibles. Perd la zona Conference League en detriment del Reial Betis (34 punts).

PRIMERA PART

Començava el partit a Madrid amb l’Atlètic assetjant i molt la porteria defensada per Mamardashvili. I és que des del primer minut de l’encontre, el georgià ja havia evitat el primer gol dels de Simeone després d’un greu error de la defensa valencianista. Amb el pas dels minuts, aquest domini del joc per part dels madrilenys aniria a més en detriment d’un València que es limitava, pel moment, a allunyar balons de l’àrea.

Per tant, amb l’inèrcia dels últims minuts, les parades de Mamardashvili eren l’únic impediment per als matalafers de poder avançar-se al lluminós. No obstant això, tot i els bons minuts dels de Baraja en la recta final del primer acte, Samu Lino aconseguiria obrir el marcador del Metropolitano en l’última jugada del mateix. El brasiler, després d’una gran assistència de Griezmann i la consecuent pèrdua de la marca de Fran Pérez, batria al seu excompany d’equip amb un tir ras i centrat.

Sense temps per a res més, els 22 protagonistes es retiraven a vestuaris amb l’1-0 momentani en l’electrònic.

SEGONA PART

Es reprenia l’encontre al Cívitas Metropolitano amb una tònica general molt semblant a la dels últims minuts de la primera part. Tant era així que els de Simeone, davant el clar assetjament de l’inici, aconseguirien ampliar l’avantatge al marcador per mitjà de Memphis Depay. L’atacant neerlandés, d’aquesta forma, finalitzaria a plaer en l’àrea xicoteta una gran jugada col·lectiva de tot l’equip. Arrel d’aquest segon gol, els madrilenys baixarien considerablement el ritme demostrat pel moment. El València, amb aquesta situació pel mig, guanyaria pes al partit amb el pas dels minuts.

No obstant això, els de Baraja no van ser capaços en cap moment de l’encontre de poder inquietar a Oblak, qui va acabar per tindre un enfrontament tranquil. D’aquesta forma, el partit no donaria per a més i l’Atlètic de Madrid sumaria els 3 punts en joc durant aquesta nit. El club de Mestalla, amb aquesta derrota, diu adeu a la seua ratxa de quatre victòries consecutives, així com veu incrementat el seu malefici a l’Estadi Metropolitano, on continua sense guanyar a dia de hui.

Fitxa tècnica

2. ATLÈTIC DE MADRID: Jan Oblak, Savic, Giménez, Reinildo, De Paul, Koke, Pablo Barrios, Nahuel Molina, Samu Lino, Griezmann, Memphis Depay. També jugaren Witsel, Llorente, Riquelme, Álvaro Morata i Saúl Ñíguez.

0. VALÈNCIA CF: Giorgi Mamardashvili, Christian Mosquera, Paulista, Guillamón, Hugo Duro, Javi Guerra, Foulquier, Gayà, Pepelu, Fran Pérez, Diego López. També jugaren Yaremchuk, Jesús Vázquez, Cenk Özkacar, Alberto Marí i Hugo González.

GOLS: 1-0 Samu Lino (45+5′), 2-0 Memphis Depay (57′)

ÀRBITRE: Ricardo De Burgos Bengoetxea (comité biscaí).

Partit corresponent a la 22a jornada de LaLiga EA Sports 2023-24 disputat a l’Estadi Cívitas Metropolitano, Madrid.