Deu anys sense guanyar al Barcelona en Mestalla

Per Blanquinegres · 23 Novembre, 2017

Una dècada fa que el València CF no guanya en Mestalla al FC Barcelona en partit de lliga, concretament des del 18 de febrer de 2007. Aquell dia Morientes i Silva marcaren per al València CF, mentre que Ronaldinho, al final del partit, va marcar el gol dels visitants. Ha plogut molt des d’eixe dia, tant que Morientes i Ronaldinho ja no juguen a futbol, i d’eixos equips només aguanten Leo Messi i Andrés Iniesta. Ells dos són els únics jugadors que han viscut una victòria valencianista en Mestalla en lliga.

Ara bé, el València sí que ha guanyat en Copa del Rei, també molt, l’any 2008, en una nit màgica en la qual Baraja primer, i després dos gols de Mata, provocaren que el València es convertira en finalista d’una Copa que acabaria guanyant. També el València ha guanyat al Camp Nou des d’eixe dia, en concret en dos vegades, l’any 2013, i l’última en 2016.

I és que el València sempre ha sigut un rival complicat per al FC Barcelona, i encara que els últims anys, tots recorden del 7-0 de Copa, la veritat és que els partits a Mestalla han sigut molt igualats i amb finals dramàtics. De fet, els últims tres partits de lliga a l’estadi valencià s’han resolt en els últims minuts del joc: en la temporada 2013/2014, Sergio Busquets marcava el gol de la victòria blaugrana en el minut 90 després d’un duel de molta rivalitat. L’any següent, Santi Mina feia l’empat definitiu en el 86, i l’any passat, Leo Messi, de penal, marcava el gol de la victòria en l’afegit en un duel marcat per les decisions arbitrals en contra del conjunt blanc-i-negre.