+  CRÒNIQUES

CRÒNICA VCF 6-0 RAP: Mestalla ho mereixia

Per Pere Alapont · 18 Febrer, 2016

El València s’ha presentat sobre l’herba de Mestalla com si de l’equip de la temporada passada es tractara. Als 10 minuts ja anava 2 a 0 en el marcador gràcies a dos grans gols de Mina i Parejo. El primer, després d’un passe de la mort que el gallec ha enviat dins la porta des de l’àrea menuda; el segon, com a resultat d’una espectacular jugada duta a terme entre Cancelo, Mina i un Parejo que ha definit magistralment.

Els de Neville han sigut amos i senyors de la primera meitat, estaven còmodes i més tranquils que en qualsevol altre partit d’esta campanya. I el domini ha tingut un nou premi; als 25 minuts, Mina s’ha anotat el segon al seu compte particular en una jugada pràcticament idèntica a la seua primera diana i ha posat el 3-0 al lluminós. Mestalla necessitava una nit així. Per fi. I la festa ha seguit. 3 minuts després, nova jugada per banda dreta d’un grandiós Santi Mina, centre medit i definició d’Álvaro Negredo.

El Rapid estava mort, recordant al València de fa unes setmanes al Camp Nou. El cinqué ha arribat als 34 minuts en una nova jugada per banda de Cancelo i Mina, amb un centre d’este últim i una rematada d’André Gomes. L’estadi no s’ho creia. Amb la maneta i un equip i afició visitant enfosats s’ha arribat al descans.

La segona meitat ha arrancat, com es temia, amb poca intensitat i uns austríacs que han tractat de retallar diferències. Als 15  minuts, Javi Fuego ha botat per Parejo, i poc després ho han fet Rodrigo per André i Cancelo per Barragán. Mentre, cap dels dos equips arribava a porta i l’encontre s’anava posant tediós.

A falta de 10 minuts, Barragán ha tingut la primera oportunitat de tota la segona part amb un llançament llunyà que ha fregat el pal dret de la porteria visitant. El Rapid ha contestat a continuació amb un remat de Jelic que ha parat Ryan a boca de canó. S’han viscut moments intensos, ja que Piatti ha tornat a respondre amb un xut massa creuat, i encara hi  ha hagut temps per a veure el sisé, obra de Rodrigo Moreno quasi sobre el xiulit final.