+  CRÒNIQUES  PRIMER EQUIP

CRÒNICA VCF 2-1 ESP: Remuntada a l’estil València

Per Pere Alapont · 13 Febrer, 2016

El partit ha començat trepidant sobre l’herba d’un Mestalla que ha estat pràcticament ple. L’afició ha estat amb els seus una volta més. I ja van quasi 97 anys.

La primera clara, això sí, ha sigut per a l’Espanyol, però el ben tornat Diego Alves ja ha tornat a fer de les seues i ha tret a boca de canó una rematada dels barcelonins. Poc després, Abdennour s’ha retirat lesionat i Vezo ha entrat per a substituir-lo.

Els de Neville hagueren pogut avançar-se amb les ocasions de Parejo, en un magistral llançament de falta, i d’Alcácer a centre de Rodrigo, però de nou tot ha quedat en oportunitats errades. La necessitat de retrobar-se amb el gol era tal, que els blanquinegres han seguit patint de lentitud d’idees en cada acció propera a la porteria contrària.

La primera part ha transcorregut amb molt de nerviosisme i amb un Espanyol que tractava d’aprofitar les contres i els dubtes defensius dels locals. Al fil del descans, Cheryshev ha tingut la seua en un llançament que ha tocat l’exterior de la xarxa. Del Cerro Grande ha enviat als jugadors a vestuaris amb 0-0 al marcador i molta preocupació a la graderia.

Amb la segona meitat en joc, el rus Cheryshev ha tingut la primera clara sense porter en una engaltada que ha anat massa alta. La punteria seguia sense estar afinada. I immediatament, l’Espanyol s’ha avançat a baló parat en un remat de Duarte en què Diego Alves podria haver fet moltíssim més. Desolació total. El 0 a 2 ha estat a molt poc d’arribar a continuació i això ha provocat que Mestalla es vinguera amunt tractant d’animar.

De tant de tractar-ho, al final, ha arribat. Als 25 de la segona part, Cancelo s’ha marcat una jugada en solitari que ha acabat en una passada dins l’àrea i que Negredo ha encertat a definir de retruc. Mestalla ha esclatat i quedaven 18 minuts per davant.

Els de Constantin Galca han tingut una nova opció per a posar-se per davant en un córner en què els de Neville han tornat a deixar rematar a plaer als rivals. Afortunadament, la pilota ha anat fora i en la següent jugada ha arribat el de la remuntada. Excepcional Feghouli per la banda dreta i centre al cap d’un Cheryshev que s’ha estrenat amb el seu nou equip amb un gran gol.

El València ha seguit atropellant a l’Espanyol i entre Negredo i Cheryshev han fregat el tercer. Això sí, patir s’havia de patir, i Diego Alves s’ha encarregat de donar emoció a l’encontre amb dos grans intervencions però també amb alguna que altra errada.

Després de 4 minuts d’afegit d’infart, Gary Neville ha pogut sumar la seua primera victòria amb el València en Lliga i l’equip pot respirar i llevar-se una gran pedra de damunt.