+  CRÒNIQUES  

CRÒNICA VCF 2-1 ESP: Barcelona dictarà sentència

Per Pere Alapont · 07 Gener, 2015

Abans d’arrancar el partit, Mestalla ha guardat un minut de silenci en memòria d’Antonio Fuertes, jugador de la dècada dels 50 que va faltar aquesta setmana als 85 anys d’edat, i per Alfredo Ruiz Ferrandis, el qual va ser impulsor de les antigues seccions esportives de l’entitat, faltat als 89 anys.

L’encontre ha començat sense un domini absolut per part de cap dels dos equips, però després d’un parell de bones combinacions ha arribat el matiner gol valencianista. Al minut 10, jugada per banda dreta de Joao Cancelo, centre que arreplega Gayà i, després d’un excel•lent retall, el de Pedreguer envia amb la cama dreta el baló al fons de la xarxa, sense que Pau López poguera fer res per a detenir eixe baló.
Molt de cara se li posava l’encontre als de Nuno, el qual ja havia afirmat ahir que els seus homes no anaven a eixir “com a bojos” però sí a guanyar el partit. Parejo ha estat a punt de posar el segon de falta directa, però l’esfèric ha acabat allunyant-se dels dominis del porter blanc-i-blau.

A partir d’ahí l’encontre ha seguit amb la mateixa tònica, amb arribades sense molt de perill a les dos àrees i un visible bon enteniment entre Cancelo, amo hui de la banda dreta, i Rodrigo De Paul. Yoel ha hagut d’intervenir al minut 32 per a salvar un gol cantat dels barcelonins en la que ha sigut l’ocasió més clara dels catalans al primer temps. Lucas Vázquez ho ha intentat amb un tir lliure a les acaballes dels primers 45 minuts, però Yoel de nou ha bloquejat bé la pilota. Amb el gol i poc més ha arribat el València al descans.

L’Espanyol ha pres la iniciativa en l’inici de la segona part, però ha sigut el valencianista Álvaro Negredo qui ha disposat de la primera ocasió de perill. Al 55 el madrileny ha engaltat un baló des de fora l’àrea que el porter “periquito” ha aconseguit detenir amb seguretat. Uns instants després, al minut 59, Stuani ha posat la igualada al marcador batent a Yoel amb un tir creuat.

Al València li tocava remar i, de no haver sigut per la decisió de l’àrbitre, haguera tornat a avançar-se en la següent acció. En un llançament indirecte de falta, Parejo remata i envia el baló al fons de la porta, però Undiano Mallenco anul•la el gol per fora de joc que sí existia. En eixe moment Nuno ha decidit treure la pólvora al tapet i Paco Alcácer ha botat al terreny de joc.

Negredo ha tornat a tindre opció de gol al 67, però de nou s’ha topat amb el meta espanyolista. Amb Barragán i André Gomes el València ha esgotat els seus canvis i s’ha preparat per a encarrilar els últims 20 minuts de joc. Vezo l’ha tingut en un baló ben engaltat, però de Pau López ha tornat a repel•lir el baló.

Els locals han seguit intentant-ho en tot moment, amb una actitud guanyadora admirable i al minut 84, el col·legiat navarrés ha xiulat penal dins l’àrea espanyolista després que Alcácer fora derribat dins l’àrea. Negredo s’ha fet amb el baló i sense tremolar ha enganyat completament al porter dels visitants.

Poc de temps més s’ha tingut perquè passaren coses i amb un poc de patiment per una falta llunyana a favor dels catalans i un tir lliure de Sergio Garcia que ha fet contindre la respiració de l’estadi s’ha arribat al final. Tot i la victòria, la eliminatòria segueix oberta i a Cornellà es resoldrà tot.