+  CRÒNIQUES

CRÒNICA VCF 2-1 ATH: Esforç, fe i orgull, sense recompensa

Per Cristian Año · 17 Març, 2016

Mestalla es preparava per a viure una nit màgica en Europa. Afició, jugadors, cos tècnic, etc., creien en la remuntada per poder estar en el pròxim sorteig d’Europa League. Gary va atorgar a Álvaro Negredo el braçalet de capità.

Al minut 8, Aduriz es quedava quasi sol davant de Ryan, però no aconseguia superar-lo. La intensitat i la pressió de l’afició blanquinegra es feia notar en l’ambient. Tan sols feren falta 13 minuts perquè Santi Mina, tot un expert en fer gols en aquesta competició, aconseguira batre a Iago Herrerín, que deixava mort un anterior xut de Negredo.

Al minut 25 Valverde ja havia de realitzar un canvi a causa de les molèsties que arrossegava Muniain. El València apretava als de Valverde, i buscaves desesperadament el 2-0. Al minut 37, una carrera de Gayà per banda esquerra feia que el seu centre acabara rematat al fons de la porteria per Aderllan Santos. Minuts d’intensitat abans del descans, on Ryan evitava el gol de l’Athlètic i on el València quasi feia el tercer.

Arrancava la segona meitat en la mateixa intensitat que havia acabat la primera. Ocasions per al València que no aconseguia fer el tercer. Gary Neville movia la banqueta al minut 68, per a fer el primer canvi, donant pas a Dani Parejo i llevant del terreny de joc a Javi Fuego. A més a més, pocs minuts després canviava a Rodrigo per Feghoulí.

Al mateix temps anava a vindre un contratemps per al València, ja que al minut 75 Adruriz posava el 2-1 en el marcador després d’una jugada polèmica. El València buscava el gol, per a no quedar eliminat de la competició, i Mestalla clamava contra les decisions arbitrals. Alcacer entrava en el minut 83 per ajudar a l’equip en buscar el gol que necessitaven. A punt anava a estar de fer-lo, però la sort no es posava de la seua part.

Daniele Orsato afegia 5 minuts, insuficients perquè el València fera el gol decisiu. Els de Gary quedaven eliminats d’Europa League davant l’equip de Valverde.