ACTUALITAT  CRÒNIQUES

CRÒNICA VCF 1- 4 CEL: El València tira la Copa del Rei en menys de 20 minuts

Per Cristian Año · 03 Gener, 2017

El València CF començava el 2017 amb partit de Copa del Rei a Mestalla davant el Celta, amb Voro González com a entrenador del primer equip a causa de la dimissió de Cesare Prandelli. Amb un vestuari ple de lesionats i amb la moral baixa, Voro eixia amb una innovadora alineació on destacaven Javi Jiménez i Mario Suarez com a parella de centrals.

Després de véncer al Leganés, era el torn d’anar a per l’equip gallec de Berizzo. La Copa del Rei sempre il·lusiona al conjunt blanquinegre, i sobretot aquest any, ja que semblava l’únic camí de poder arribar a Europa. Però el València CF anava a llançar la Copa al fem en menys de 20 minuts.

Al minut 2 ja es començava a complicar el partit. Un penal del jove Javi Jiménez feia que Iago Aspas avançara als visitants. La reacció del València CF anava a ser nula i al minut 14, Theo Bongonda feia el 0-2 després d’un llançament que desviaria el mateix Jiménez, fent impossible l’allargada de Jaume. Al minut 18 altre got d’aigua freda per als locals. La defensa local reclamava fora de joc però Wass no perdonava i augmentava la distància en el marcador. Un 0-3 que calfava a Mestalla fent-li cantar un unànime ‘Lim vete ya’.

El València, per la seua part, tan sols havia aconseguit crear perill des de baló parat amb Dani Parejo i amb un xut d’Enzo des de fora de l’àrea, poc més. Es trobava perdut, sense ànima, perdent balons i sense poder arribar a la porteria de Sergio Álvarez.

En la segona meitat, Voro donava pas a Carlos Soler deixant fora a Enzo Pérez, qui ja havia vist la groga en la primera part. Però ningú donava detalls de reacció. És més, era el Celta qui buscava el gol. Jaume evitava el 0-4 a Aspas. El València CF anava a tindre el plaer de llançar un penal després de que Sergio Álvarez tombara a Rodrigo. Parejo aprofitava la pena màxima per a posar l’1 a 3.

A partir d’ací s’anava a veure una reacció local. El València buscava un segon gol que motivara a l’equip i donara esperances de seguir vius en el partit de tornada, però es feia de rogar. En canvi, tornava a ser el Celta qui contestava amb eficàcia. Guidetti feia l’1 a 4 76 i tornava a deixar fora tota esperança de remuntada.

El partit acabava amb un 1 a 4 que deixava fora de la Copa del Rei al València en cas de no poder remuntar aquest resultat advers a Balaídos. La situació empitjora.