+  CRÒNIQUES  PRIMER EQUIP

CRÒNICA VCF 0-3 ATH: Els horrors defensius i la falta de gol tornen al València a la realitat

Per Alex Chardí · 28 Febrer, 2016

Després de 4 victòries consecutives, 2 en Lliga i 2 en Europa League, el club blanquinegre havia de mesurar la seua recuperació davant un rival de més entitat. El rival era l’Athletic, mateix rival que en la pròxima eliminatòria d’EL, pel que anava a ser una bona prova de foc.

El partit començava amb dos equips molt ben situats tàcticament, que intentaven moure al rival de banda a banda per tractar de trobar espais. Llevat d’una bona arrancada d’André Gomes, no succeïa res més rellevant al partit fins al minut 20, quan una bona jugada per banda esquerra de Cheryshev acabava amb un remat forçat de Negredo al segon pal que eixia fora.

Amb esta jugada el VCF s’anava a animar perquè menys d’un minut després anava a protestar un clar penal sobre André Gomes després d’una trepidant arrancada. Etxeita derrocava al portugués després d’un pontet que el deixava davant del porter.

Per si fos poc, en la jugada posterior el conjunt blanquinegre anava a tindre la més clara. Cheryshev amb una centrada deixa a Negredo totalment a soles a l’altura del punt de penal que després de controlar la pilota, la mana als núvols.

A poc a poc el partit s’obria més i l’Athletic amb unes contres molt verticals ficava en problemes a la defensa blanquinegra. Muniain era l’home més actiu dels lleons i al minut 30 anava a tindre una molt clara que pega amb rosca i passa molt prop del pal esquerre de la porteria defensada per Diego Alves.

Amb el descans a prop, es calfava l’ambient a la graderia a causa d’unes decisions molt polèmiques del col·legiat Gil Manzano, ja que no assenyalava una falta a favor del VCF i en la jugada posterior mana repetir una falta a Beñat i no mostra targeta al jugador de l’Athletic que havia llançat abans del seu xiulit.

Començava la segona meitat amb un canvi tàctic dels jugadors de banda. Cheryshev i Mina intercanviaven les seues posicions. El partit continuava sent molt físic i el València estava donant la talla.

Anàvem a tindre una segona jugada polèmica que era el segon penal no assenyalat per l’àrbitre. Caboteja Negredo una centrada de Cheryshev que es repel·lida per la mà del defensor dels visitants. Ni el col·legiat ni els seus assistents tornaven a no veure una jugada transcendental en el desenvolupament del partit.

Entrava Paco Alcàcer substituint a Negredo i poc després, en el minut 61, el ‘9’ valencianista feia un magistral control però malbaratava un mà a mà amb Iraizoz després d’una espectacular assistència d’André.

El Athletic avisava de remat de corner, però acaba eixit per dalt del travesser després de retrucar amb diversos jugadors situats en l’àrea xicoteta.

A partir d’ací anaven a vindre els 7 minuts fatídics. En el minut 73 un greu error defensiu avançava a l’Athletic Club. Sabin Merino cabotejava totalment a soles en el punt de penal després d’una bona centrada des de banda dreta. Ni Cancelo ni Mustafi seguiren la seua marca. Tan sols 4 minuts després Parejo la perdia intentant fer una taconada i condemnava al VCF al 0-2: Muniain la fica per davall les cames de Alves després d’una assistència de Rico. I el 0-3 venia en un altre remat de cap a plaer de Aduriz, que mana a les xarxes sense cap oposició.

Així va finalitzar l’encontre, amb un Athletic que passà per damunt del VCF en el tram final del partit gràcies a una inoperant defensa local. El partit podria haver canviat molt si el club blanquinegre haguera ficat dins alguna de les 2 ocasions claríssimes que va disposar (Una Negredo i una Alcàcer), i si l’àrbitre haguera assenyalat algun dels 2 penals a favor del VCF que van ocórrer en la primera meitat.

Molt per corregir si el VCF vol aconseguir eliminar l’Athletic en l’eliminatòria d’Europa League del 10 i 17 de Març.