+  CRÒNIQUES  PRIMER EQUIP

CRÒNICA VCF 0-2 CEL: Gary no sap i el València paga la poca pegada

Per Pere Alapont · 20 Març, 2016

L’encontre arrancà amb domini local, i la primera oportunitat clara arribà als 6 minuts en una doble ocasió de gol que Alcácer, primer, i Rodrigo, a continuació, no van aconseguir definir amb èxit. El Celta arribava en contades ocasions i amb poc perill. Sobre els 20 minuts, Rodrigo posà un bon baló dins l’àrea amb l’exterior en una gran acció de tècnica i velocitat d’idees, però fou el Celta qui va tindre segons després la més clara fins al moment en un baló que Ryan va traure de la mateixa línia de gol.

A poc a poc, l’afició anà impacientant-se i els xiulits s’escoltaren després que els gallecs tornaren a disposar de noves oportunitats davant la passivitat del conjunt valencianista. Només les mans del seriós porter australià van salvar del gol visitant abans de la mitja hora. Als 32 minuts, però, l’assistent d’Undiano Mallenco va invalidar un gol a Paco Alcácer en xiular un fora de joc molt dubtós. Siqueira també ho va intentar des de llarga distància en un llançament que acabà per dalt del travesser. Abans del descans, el València tornava a fer acte de presència, però amb poca punteria. Jugadors a vestidors amb empat a res i esbroncada a l’àrbitre.

Ja a la segona meitat, Neville donà entrada als 5 minuts a Gayà per Siqueira, entenent que per a buscar augmentar el perill i les aproximacions. Danilo va tindre una molt bona oportunitat al 58 en un llançament dur des de la frontal després d’una llarga jugada trenada de l’equip, però la pilota anà alta de nou. Els valencianistes ho intentaven i ho intentaven, i Sergio va haver de detindre un gran xut de Rodrigo que anava dins pocs minuts després i altra de l’hispà-brasiler als 66 de joc.

A falta de 20 minuts per a la fi, Rodrigo deixà pas a Feghouli, que rebé altra xiulada en botar a l’herba. Als 77 minuts, Mestalla quedà en silenci quan Ryan envià al pal un llançament en mà a mà de Jonny. Segons després, Mestalla esclatà en el canvi de Negredo per Alcácer, i com tot està eixint de manera desastrosa enguany, el Celta s’avançà a la següent jugada mitjançant Guidetti. La parròquia no podia més i cantà, per primera vegada, el “Gary, vete ya”.

4 minuts després, i seguint la tònica d’equip que se’n ve avall a la mínima, els de Berizzo anotaren el segon i l’estadi començà a buidar-se. Els de Mestalla van desaparéixer completament i l’encontre va morir amb un 0 a 2 que encara haguera pogut ser més ampli. El descens, més a prop.