CRÒNIQUES  PRIMER EQUIP

CRÒNICA: València Basket serà cap de sèrie en els play-off (96-76)

Per Josep Prats · 22 Maig, 2021

El València Basket es jugava ser cap de sèrie per als quarts de final de la Liga Endesa. Rebia al Fuelabrada, equip que no tenia res a fer i que afrontava l’últim partit de la temporada.

Començaren colpejant els visitants. Els nervis en el conjunt taronja es notaven, ja que eren els únics que es jugaven alguna cosa en esta última jornada. Però a poc a poc, aconseguiren fer-se amb el domini en el marcador. No obstant, dos triples consecutius d’Eyenga van tornar a apropar al Fuela (15-13). Fins i tot, aconseguiren empatar mitjançant l’estrela del partit, Eyenga (19-19). El marcador al final del primer quart era mínimament favorable als taronja (24-23).

El segon període començava amb la mateixa línia que va acabar el primer. Igualtat quasi màxima en el marcador (26-25). Aleshores, Prepelic calentava la monyica per a fer més gran l’avantatge local (31-25). El Fuenla va entrar molt prompte en bonus. Amb això, València Basket va tindre moltes oportunitats d’augmentar l’avantatge. No obstant això, amb els triples d’Emegano mantenien als madrilenys en el partit. Els homes de Ponsarnau aconseguiren una renda còmoda per al descans (51-40).

Samar va obrir la segona mitat amb un triple, però Tobey va contestar baix la cistella. Els visitants eixiren amb encertats i aconseguiren baixar la renda un poc (53-47). En l’equador del tercer quart, Ponsarnau es va vore obligat a parar el partit després d’encaixar un parcial de 2-10. Fins i tot, aconseguiren empatar el partit a 55. Errades i més errades en atac i en defensa per a València Basket, feia que Fuela anara per dalt en cinc punts (57-62). Els madrilenys encaraven els últims deu minuts per davant (63-64).

Els visitants no baixaven el ritme i València Basket no aconseguia posar-se altra vegada per davant. Per sols tardaren dos minuts en donar-li la volta al marcador (67-66). L’intercanvi de cops feia presència en el partit. Qualsevol despistament baix les cistelles podria ser determinant. Però de seguida, Dubljevic va eixir a escena per a fer sis punts consecutius per a col·locar als taronja +8 (80-72). Amb eixe parcial, els taronja trencaren el partit. El marcador final va ser de 96-76.

Amb esta victòria, el València Basket s’assegura el factor camp en la primera eliminatòria dels play-off de la Liga Endesa. Jugarà davant l’actual campió de lliga, el Baskonia.