ACTUALITAT  

El València CF es prepara per a un mercat d’estiu sota la influència de Peter Lim

Per Mauro Pérez · 26 Abril, 2024

El València CF es troba en una etapa crucial mentre s’acosta el mercat d’estiu, amb senyals que apunten a possibles moviments en la seua plantilla. Si bé encara no es tenen xifres clares des de Singapur, els senyals enviats indiquen que el principal accionista, Peter Lim, tindrà un paper determinant en les decisions.

Amb sis jornades per davant en LaLiga i una posició en la taula que encara pot variar, el club ha de preparar-se per al mercat de fitxatges. Si bé les vendes poden ser inevitables per a equilibrar les finances, la incògnita radica en la capacitat per a reinvertir en l’equip. Encara que el mecanisme del joc net financer de LaLiga premia als clubs per obtindre ingressos per traspassos, el València té un marge sense consumir de l’últim curs, la qual cosa podria influir en la seua capacitat per a realitzar noves incorporacions.

La presidenta Layhoon Chan ha deixat clar que el club necessita obtindre majors ingressos i mantindre un cost de plantilla sostenible per a millorar la seua situació financera. No obstant això, la possibilitat d’una major inversió per part de Peter Lim continua sent una incògnita, encara que en el passat s’ha mostrat reticent a realitzar grans desemborsaments en fitxatges.

En els últims dos anys, el València ha aconseguit un benefici de 57,1 milions d’euros en traspassos, amb unes vendes de 82 milions i fitxatges per 24,9 milions. Amb diversos jugadors que poden atraure l’interés del mercat, com Mamardashvili, Mosquera i Pepelu, i altres amb potencial per a generar plusvàlues, com Javi Guerra i Diego López, el club es prepara per a un mercat que podria ser lent, però en el qual podria ser important a causa de la seua naturalesa venedora i la qualitat dels seus futbolistes.