+  CRÒNIQUES

CRÒNICA RMA 3-2 VCF: Resultat injust i polèmic en el Santiago Bernabéu

Per Cristian Año · 08 Maig, 2016

Els de Pako Ayestaran visitaven el Santiago Bernabéu per enfrontar-se a un Reial Madrid amb necessitat de traure el 3 punts per continuar enganxats en la lluita pel títol de la Lliga.

El control era quasi total per al conjunt blanc durant els primers minuts de la primera meitat, ja que s’aproximaven a la porteria de Diego Alves encara que sense massa perill.

El VCF començava a agafar ritme amb el pas dels minuts, però Diego Alves també havia d’actuar per salvar una gran ocasió de Cristiano al minut 24. Desgraciadament, un minut després d’aquest avís, el portugués batia al porter per la seua dreta i avançava als de Zidane.

Cancelo tindria l’oportunitat d’empatar abans de finalitzar la primera part, però després que Parejo no arribara al baló i quedara per al portugués, no aconseguiria finalitzar bé. En canvi, el Madrid si sumava el 2-0 abans del descans en una jugada polèmica. Benzemà rebia el baló en fora de joc i Alves evitava el gol, però de seguida una lluita pel baló que havia quedat solt tornava a quedar en els peus del francés que no perdonava. El linier anul·lava el gol però l’àrbitre el donava per bo per entendre que el baló arribava d’un jugador del València. La jugada hauria d’haver sigut invalidada en la primera ocasió.

Ayestaran movia la banqueta per començar la segona meitat, donant pas a André Gomes i Santi Mina en canvi de Abdennou (lesionat) i Cancelo. Enzo es col·locava de central junt amb Mustafi.

Alves continuava desbaratant les ocasions del Madrid, que s’aproximava constantment a la seua porteria. Després el València avisava al Madrid amb una falta de Parejo al travesser i amb un tir posterior d’André Gomes que feia que Kiko Casilla s’estirara per evitar el gol. En la següent jugada, per fi anava a tindre efecte l’atac blanquinegre, i Rodrigo Moreno retallava distàncies després d’aprofitar un retxàs de Varane.

Però poc anava a durar el 2-1 en el marcador. Cristiano es quedava davant d’Alves, i tornava a guanyar-li el duel al brasiler, aquesta vegada per dalt. El conjunt blanquinegre reaccionava amb un tir al pal però sense fortuna. El partit es convertia amb anades i tornades constants per part dels dos equips, però el València topava amb Kiko Casilla, que evitava totes les ocasions. A més a més, André llançava molt alt un baló que se li quedava a plaer davant de la porteria, encara que minuts després faria un llançament impossible per a Casilla des de fora de l’àrea per posar el 3-2 en el Bernabéu.

L’àrbitre expulsava a Rodrigo Moreno amb roja directa per, suposadament, dir-li alguna cosa al linier a quan faltaven 5 minuts per acabar. Finalment, així anava a acabar el partit al Bernabéu. Resultat de 3-2 amb polèmica inclosa que fa que el Madrid continue enganxat en la lluita pel títol.