CRÒNICA: Lliçó tàctica de l’Alba Berlín al València Bàsket

Per Cristian Año · 03 Desembre, 2020

Rebia el València Bàsket Club a un dels equips més fàcils, a priori, de l’Eurolliga. L’Alba Berlín del vell conegut Luke Sikma venia de perdre per 20 punts davant l’AX Olimpia Milano, però això no significava que el partit anara a ser fàcil. En Eurolliga, això sí, la imatge dels de Ponsarnau és molt bona i a més a més venien de guanyar en ACB al Barça Bàsket.

Obria el marcador Luke Sikma, qui mirava de reüll una Fonteta buida desitjant aplaudiments per part dels seus vells aficionats. L’Alba Berlín arrancava amb un parcial de 0-7 a favor. Els de Ponsarnau semblaven adormits, però prompte entrarien en partit amb un Alley-opp de Derrick Williams i respondrien al parcial anterior amb un 10-0. S’esperava un duel emocionant.

El repàs tàctic dels visitants va ser digne d’admirar, acabant el quart amb un 21-27 al marcador i amb una imatge de l’Alba que ningú esperava. El València Bàsket estava obligat a reaccionar i a defendre millor si volia parar-los els peus, però els costaria. Els d’Aíto García dominaven en atac i no perdonaven cap possessió, aconseguint marxar al descans 50-51. Els 8 punts seguits del VBC en la recta final no serien suficients per a posar-se per davant de l’Alba.

El tercer quart començaria amb un tir lliure per als nostres degut a una tècnica del final del segon quart. El partit s’empatava a 51 i arrancaven els últims 20 minuts. La defensa en zona del rival era un autèntic maldecap per al conjunt de Ponsarnau, que no aconseguia superar-la. De fet, l’Alba arribaria a posar-se +20 dalt i el València Bàsket no sabia com reaccionar. El partit es decantava per a l’Alba. A l’últim quart, 65-83.

En València Bàsket buscava la reacció en els últims 10 minuts, però l’Alba no anava a ser tan permissiu. Així i tot, els locals retallaven distàncies triple a triple. Aíto demanava temps mort després de veure com el València Bàsket es posava a 9 punts a falta de poc més de 5 minuts. L’Alba s’escapava i el València retallava constantment, però no era suficient per a arrimar-se i lluitar per la remuntada. Finalment, els de Ponsarnau perdien amb un resultat de 92-100. A pensar ja en el pròxim duel.