CRÒNICA: El València salva el primer match ball en la pròrroga (1-3)

Per Alex Alfaro · 16 Desembre, 2021

El València aconsegueix classificar-se per a la següent ronda després d’un partit de molt de sofriment. L’equip “che” s’avançava, però l’Arenteiro no tardava a empatar. Un resultat d’empat a un que s’allargaria més enllà dels 90 minuts reglamentaris

Començava el partit en O Carballiño entre el València i l’Arenteiro en la segona ronda de Copa del rei per als de la Capital del Túria. En un partit molt més complicat que el d’Utrillas, per l’entitat del rival (2a RFEF) però que no havia de suposar majors problemes per al València.

El començament va ser molt bo, i en pràcticament la primera jugada del partit marcava Yunus de taló després d’una fallada defensiva gràcies a un centre de Gayà. Però el partit es complicaria moltíssim més del que aparentava en el primer minut de la primera part.

Després d’uns minuts on l’Arenteiro demostrava molta personalitat, Jony marcava en el 8 de la primera part. Álex Fernández li tirava un túnel sublim a Daniel Wass i l’autor del gol li guanyava l’esquena a César Tárrega.

A partir d’ací començaria una sèrie de minuts on tots dos equips tractarien de fer-se amb el control de la pilota però la competitivitat era màxima. El mal estat del terreny de joc tampoc ajudava i és que li costava molt rodar a la pilota. Sota el fred gallec els més de 2000 aficionats gallecs vibraven en les ganes en creure’s que tenien opcions de guanyar-li a un primera divisió.

La jugada polèmica de la primera part va tindre lloc en el minut 23 després d’una caiguda dins de l’àrea de Marcos André que no l’assenyalava Munuera, i com no hi ha VAR…l’àrbitre assenyalava servei de cantonada. I deu minuts després estava a punt de marcar Racic després d’una rematada que marxava fregant l’esquadra.

I amb això finalitzava una primera on molts jugadors, com Denis Cherysev estaven desenvolupant un rol de massa poca presència en el partit.

La pilota es movia en el segon període i el pas dels minuts beneficiava al Arenteiro que cada vegada es veia que tenia més opcions d’eliminar al València. I és que l’equip de Javier Vidal tampoc li posava en grans problemes. Sense anar més lluny, la primera de perill de la segona part no va arribar fins al minut 76 en les botes de Marcos André.

En la última jugada del partit Jason enviava el dispar a la barrera després d’una treta de falta. I així finalitzava el temps reglamentari. 5 minuts d’afegit i per davant una pròrroga que tenia molt mala pinta.

I malgrat el patiment i de la por per que qualsevol error podia fer que el València caiguera eliminat de la Copa del Rei a 16 de desembre. Hugo feia el 1-2 i així poder respirar avançant-se en el marcador. A més, el segon gol de la nit de taló.

Però el València encara patiria una mica més. Marcos André fallava sense porter i en la següent jugada havia d’intervindre per a evitar que l’Arenteiro marcara. Però Vallejo sentenciava el partit i ficava al València directament en el bombo de la següent ronda de la Copa.