ACTUALITAT  PRIMER EQUIP

CRÒNICA: El València goleja baix la pluja

Per Pablo Marquez · 10 Novembre, 2022

El València ha guanyat 3-0 al Reial Betis en un partit marcat per la pluja i tanca una ratxa de cinc partits sense conéixer la victòria. Els de Gattuso se n’aniran a l’atur de seleccions amb denou punts.

Gennaro Gattuso sorprenia amb canvis en l’onze inicial, com la presència de Cenk Ozkacar en el centre de la defensa o Hugo Duro en la davantera. També es quedava a la banqueta Hugo Guillamon per Nico.

El València va començar el partit amb moltes ganes, ja que era conscient de la necessitat dels tres punts. Per este motiu, va fer una pressió molt avançada per a dificultar l’eixida de baló del Reial Betis. De fet, en els primers deu minuts, el València va tindre dos accions molt perilloses per banda, però no va trobar a cap rematador.

Continuava el partit i en el minut vint-i-dos, el València va reclamar un possible penal sobre Hugo Duro. El davanter madrileny va ser derivat per Víctor Ruiz dins de l’àrea. No obstant això, ni l’àrbitre del partit, ni el seu assistent a la sala VAR, van considerar que fora penal.

Prop del gol

A partir d’eixe moment, van començar a arribar les ocasions de gol. La primera del partit va ser per a Samu Castillejo. El futbolista andalús va rematar des de fora de l’àrea el rebot d’un córner, però el seu tir va anar a les mans de Rui Silva.

Després d’això, Yunus Musah va disposar d’una doble ocasió. En primer lloc, el migcampista nord-americà va disparar amb força des de fora de l’àrea i el seu tir va anar al pal. La jugada va  continuar i va tornar a caure als peus de Yunus, que en esta ocasió no va connectar un bon tir.

Mamardashvili salva al València

Una vegada van arribar les ocasions del València, va ser el torn del Reial Betis. L’equip entrenat per Manuel Pellegrini va fer una gran jugada col·lectiva i la pilota va acabar en Juan Cruz. El jove jugador va rematar dins de l’àrea, però una prodigiosa resposta de Mamardashvili va evitar el gol del Betis.

Expulsió i golàs

En el minut seixanta de partit, el Betis es quedava amb deu futbolistes per una doble targeta groga a Edgar. Samuel Lino feia una gran jugada individual i era derribat en la frontal de l’àrea. El Betis es quedava amb deu i el València tenia una gran oportunitat per a avançar-se en el marcador. I així va ser, André Almeida va ser l’encarregat de llançar i va marcar un gol espectacular que va ficar en peu a Mestalla. L’afició valencianista començava a cantar baix la pluja i disfrutava amb el seu equip.

Començaven els canvis de Gattuso. El tècnic italià va llevar del camp a Sanu Castillejo, el qual havia sentit problemes físics. En el seu lloc va entrar Justin Kluivert, el qual tenia moltes ganes de demostrar que estava preparat. Seguidament, Hugo Duro i Nico González van rebre l’ovació de la nit. En el seu lloc van entrar Hugo Guillamon i Marcos André.

Guillamon fa el segon

En el minut huitanta de partit, Álex Moreno va fer un penal molt clar a Justin Kluivert. En esta ocasió, i amb la baixa d’Edinson Cavani, l’encarregat va ser Hugo Guillamon. El tauró no va perdonar i va fer el segon gol del partit. Mestalla estava encantada i disfrutava molt amb el joc del seu equip, el qual estava sent molt superior.

El València es divertia en el partit amb un nom propi: Samuel Lino. El brasiler regatejava i buscava el gol amb insistència, però el gol no arribava per a ell. No obstant això, l’afició reconeixia l’esforç del jugador i li cantaven que es quedara en el València.

Kluivert tanca la golejada

En el minut noranta-tres Justin Kluivert va aprofitar un gran passe de Marcos André per a marcar el tercer gol i tancar una gran golejada. El partit va acabar i afició i jugadors es van regalar una preciosa ovació.