ACTUALITAT  

Pilar Bernabé anuncia que un electrodomèstic va provocar l’incendi de Campanar

Per Joan Marc García · 11 Març, 2024

Sobre les cinc i mitja de la vesprada del passat dijous 22 de febrer es declarava un devastador incendi en el seté pis d’un doble edifici al carrer Maestro Rodrigo, al nord-oest de la ciutat de València. Desenes de dotacions de bombers intentaven extingir el foc i refredar parts de la façana per a poder rescatar a les persones que encara estaven a l’interior. Finalment, fins a 10 persones van acabar perdent la vida en un dels dies més negres de la història de la ciutat.

Després de tal fet, i com és evident, han sigut dies de malsons a la ciutat de València després de l’incendi que va devastar un edifici al barri de Campanar. Tot el món, més enllà de la societat valenciana, es va bolcar amb missatges de suport, i altres persones i entitats es van sumar a la causa ajudant amb el que podien, fent ús d’una solidaritat més que necessària.

3 setmanes després del tràgic incendi, pareix que ja es coneix quin és l’origen de la tragedia. La Policia Nacional suggerix que un dispositiu elèctric podria haver sigut la causa de l’incendi que va ocórrer el 22 de febrer en una residència situada en un dels dos edificis devastats per les flames en Campanar.

La informació ha sigut compartida el dia de hui per la delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, durant les seues declaracions als mitjans de comunicació després de la seua participació en el Fòrum Europa.

Bernabé també ha detallat que les autoritats policials descarten qualsevol indici penal com a causa de l’incendi en qüestió. Per este motiu, el jutjat va tancar el cas la setmana passada. A més, va emfatitzar que es tracta d’un incident fortuït. Segons la Policia, el foc es va iniciar en la cuina d’una residència en un dels edificis, específicament a causa d’un electrodomèstic.