Celades celebra els seus primers 100 dies en línia ascendent

Per Blanquinegres · 17 Desembre, 2019

Albert Celades complirà aquest dijous cent partits com a entrenador del València, club al qual va arribar en una situació convulsa després de la destitució del seu predecessor, Marcelino García Toral, i en la qual ha marcat des de la seua arribada una línia ascendent tant en Lliga com en la Lliga de Campions.

Poc més de tres mesos després de signar pel València, el seu equip ha remuntat posicions en la Lliga i ha aconseguit classificar-se com primer en el seu grup de Lliga de Campions, amb un mes de desembre d’altes pulsacions en totes dos competicions, en les quals l’equip ha estat marcat per les seues nombroses baixes per lesió.

Les dates clau per a Celades en els seus primers cent dies a València han estat les següents:

• 11 de setembre: El València CF anuncia la seua contractació per a substituir a Marcelino García Toral. El nou tècnic comença a treballar immediatament per a debutar al Camp Nou on va sofrir un dels seus majors revessos d’aquest període (Barcelona-València: 5-2).
  • 17 de setembre: Chelsea-València (0-1). Primera victòria del tècnic al capdavant del València en imposar-se al Chelsea amb gol de Rodrigo Moreno a Londres en el debut de l’equip en Lliga de Campions.
  • 28 de setembre: Athletic Club-València (0-1). Un gol de Denis Cheryshev abans del descans va propiciar la primera victòria en Lliga del tècnic català al capdavant de l’equip.
  • 19 d’octubre: Atlètic de Madrid-València (1-1). El València va rescatar un punt en el tram final d’una trobada molt complicada davant l’Atlètic de Madrid en el Wanda Metropolità gràcies a un gol de falta de Dani Parejo en el tram final de la trobada.
  • 5 de novembre: València-Lille (4-1). El València necessitava imperiosament guanyar al Lille a Mestalla per a mantenir-se viu en la Lliga de Campions. Va començar per darrere en el marcador, però a partir del minut 65, Parejo, un gol en pròpia porta, Geoffrey Kondogbia i Ferran Torres van consumar la golejada (4-1).
  • 27 de novembre: València-Chelsea (2-2). Després d’un partit trepidant i d’alternatives en el marcador, el València va passar a dependre de si mateix per a classificar-se per a vuitens de final de la Lliga de Campions. Carlos Soler va obrir el marcador i Daniel Wass va fer el 2-2 definitiu.
  • 7 de desembre: Llevant-València (2-4). Després d’haver derrotat una setmana abans al Vila-real, l’equip va guanyar el derbi de la ciutat en un xoc el que abans de la mitja hora de joc perdia per 2-0. Un gol del Llevant en pròpia meta poc abans del descans va apropar les diferències i en la segona meitat dos punts de Kevin Gameiro i un de Ferran Torres van consumar el triomf.
  • 10 de desembre: Ajax-València (0-1). *Celades va viure a Amsterdam la classificació del seu equip com a líder de grup per als vuitens de final de la Lliga de Campions. Rodrigo va fer el punt valencianista en la primera part d’un xoc en el qual l’objectiu es va aconseguir gràcies a una defensa heroica en la segona part .
  • 15 de desembre: València-Reial Madrid (1-1). El València només va cedir un punt davant el Reial Madrid en el minut 95 d’un partit en el qual el seu contraatac es va convertir en l’arma principal per a estar molt prop del triomf en la trobada final de la seua millor setmana al capdavant del València.
  • 19 de desembre: Albert Celades compleix cent dies com a entrenador del València amb un total de vint partits disputats en els quals ha aconseguit nou victòries, set empats i quatre derrotes, amb 33 gols a favor i vint-i-nou en contra