ACTUALITAT  

CaixaBank fa un pas cap avant en el finançament per al Nou Mestalla

Per Alejandro Fernandez · 17 Octubre, 2023

El conveni entre les institucions polítiques i el València CF per a la represa de les obres del Nou Mestalla està més a prop i així ho fan saber totes dos parts en cada declaració. Un assumpte important per a l’aprovació del conveni i que l’estadi dels valencianistes siga estadi del Mundial 2030 és el finançament econòmic de la represa de l’estadi.

Segons ha informat en la vesprada de hui Fran Guaita a Ser Deportivos Valencia, l’Ajuntament de València ja coneix la predisposició de CaixaBank per a finançar part de l’import pendent de les obres del Nou Mestalla. La predisposició del banc és positiva, però CaixaBank no es compromet a finançar la part total restant perquè la xifra exacta del que costaran les obres no és una quantitat tancada.

El Valencia podria garantir els 80 milions del fons de CVC, els 35 d’Atitlan si finalment de concentra la venda de les parcel·les, a més d’altres 30 milions corresponents a les línies de crèdit que en principi haurien oferit CaixaBank (15 milions) i Rights and Media Funding Limited (15 milions). En total 145 milions, als quals podrien sumar-se la quantia per la venda de l’edifici d’oficines del club en la plaça del València CF.

Demà hi ha una reunió important al Marroc en relació amb el Mundial 2030, segons ha informat Fran Guaita a Ser Deportivos Valencia. A la reunió acudiran dos directius de la Real Federació Espanyola de Futbol (RFEF) i un directiu de la federació portuguesa. En ella, els tres països que conformen la candidatura tindran un espai per a discutir i repartir-se el nombre de subseus mundialistes, cadascuna volent emportar-se el màxim número d’elles.

Els dirigents de la RFEF que acudiran al Marroc coneixen del compromís polític de l’Administració Valenciana amb la pròpia federació pel conveni i la construcció del Nou Mestalla, perquè este pot estar disponible per al Mundial 2030. Conegut això, València estaria dins dels estadis que conformarien la candidatura espanyola.